Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:46

Esenyurt’ta veliler, YKS öncesi bilgilendirildi

Esenyurt Belediyesi’nin velilere yönelik düzenlediği bilgilendirme seminerinde uzman psikologlar ailelere Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) dair önemli bilgiler verdi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-10-2023 10:23   Güncelleme : 24-10-2023 10:23
Esenyurt’ta veliler, YKS öncesi bilgilendirildi

Esenyurt Belediyesi, velilere yönelik bilgilendirme semineri düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere belediyenin üniversite hazırlık kursunda eğitim alan öğrencilerin aileleri katıldı.

Uzman psikologlar tarafından sınava hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı seminerde, eğitimciler de verimli çalışmanın önemine değindi. Velilerin bu süreçte çocuklarına destek olmaları gerektiğini vurgulayan eğitimciler, ailelerin sürece dair sorularını da yanıtladı.

“Onları motive edin”

Son aylarda öğrencilerin rehavete kapılmamaları gerektiğinin altını çizen Uzman Psikolog Ahmet Murat şöyle konuştu:

 “Öğrenciler son aylarda rehavete kapılıyorlar, çalışmalarını aksatıyorlar. Sınavda başarıyı yakalamanın en önemli noktalarından biri son aylarda da ilk zamanlardaki gibi çalışmayı  sürdürmek. Aileler de sınav sürecinde çocuklarının yanında durmalı, onları motive etmeli. Elbette stresin olduğu zamanlar olacak. Önemli olan bu stresi nasıl yöneteceklerini çocuklarımıza göstermek. Gerekli zaman ve çaba verilirse emin olun ki öğrenciler istedikleri bölümlere yerleşeceklerdir.”

Hibya Haber Ajansı
ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü