Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 18:42

Başkan Sarı, “Kentimizin çıkarları doğrultusunda yerel yönetimlerle işbirliğine hazırız”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i ziyaret eden Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, kentin çıkarlarının öncelikleri olduğuna vurgu yaparak, bu bağlamda yerel idareler ve tüm kent dinamikleriyle ortak hareket etme kararlılığında olduklarını söyledi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 12-07-2023 11:21
Başkan Sarı, “Kentimizin çıkarları doğrultusunda yerel yönetimlerle işbirliğine hazırız”


Beraberinde bulunan Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen, yönetim kurulu üyeleri Doğan Gündüz , Faruk Dalkılıç ve Özel Kalem Müdürü Kadir Tozlu ile birlikte Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i makamında ziyaret eden Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentileri hakkında görüşlerini paylaştı.  Esnaf ve sanatkarların birinci önceliğinin ekmeklerine haksız ortak olan kayıt dışı ile mücadeleye hız verilmesi beklentisinde olduğuna vurgu yapan Başkan Sarı, “ Bunun için yerel ve genel idarelerden birinci beklentimiz haksız rekabet ortamı yaratan ve ekmeğimize gizli ortak olan kayıt dışı ile mücadeleye hız verilerek, kayıt dışının kayıt altına alınmasıdır “ dedi. Yine seyyarla mücadele konusunda da yerel yönetimlerden destek istediklerinin altını çizen Başkan Sarı, yerel idarelerce ruhsat verilirken, oda ve sicil kaydının esas alınması ve resmi fiyat tarifesi bulunmayan işyerlerinin denetlenmesi konusunda işbirliği içerisinde çalışma amacında olduklarını ifade etti.

Başkan Sarı, şehir merkezinde görüntü ve gürültü kirliği yaratan ve olumsuz şartlarda hizmet veren işletmelerin düzenli işyerlerine taşınması konusunda kendilerine destek olunmasını isteyerek, “ Bu bağlamda belirli sektörlerde sanayi siteleri kurulması için yerel idarelerin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Mersin’e biran önce modern sanayi siteleri kurulmalıdır” dedi. Başkan Sarı tüm bu bilgiler ışığı altında kentin sanayisiyle, ticaretiyle, esnaf ve sanatkarıyla, tarımıyla, ekonomik ve sosyal yönden top yekün kalkınmasının kentin tüm dinamiklerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesiyle mümkün olacağına dikkat çekerek, bu bağlamda kendilerinin yerel idareler ve tüm dinamiklerle hareket etme kararlılığında olduklarını sözlerine ekledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’te Sarı ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletirken, bölgeleri sınırları içerisinde esnaf ve sanatkarların sorun ve çözüm önerilerine yönelik talepleri yerine getireceklerini ifade ederek, “ Haksız rekabetin önlenmesi, fiyat istikrarının sağlanması, kalite ve güvenin temini için sizinle birlikteyiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü