Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 21:01

Başkan Sarı; “ Bayramlar acı değil, sevinç yaşadığımız günler olmalı”

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, 9 gün sürecek bayram tatilinde seyahate gidecek ve çalışmak zorunda olan sürücüleri, trafik kazalarına karşı uyardı. Geçen yıl 5 bin insanımızın trafik kazalarında can verdiğini hatırlatan Başkan Sarı " Trafik kuralarına hepimiz sıkı sıkıya uyalım. Bayramlar artık acılar yaşadığımız günler olmasın" dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-06-2023 13:30
Başkan Sarı; “ Bayramlar acı değil, sevinç yaşadığımız günler olmalı”


İdari tatille birlikte 9 gün sürecek  Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Mersin Şoförler Odası ve Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı,  tüm sürücülerin trafik kazalarına karşı dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını istedi. Bayram tatilinde çalışmak zorunda kalan ve seyahate çıkarak tatilini değerlendirecek tüm sürücülere ülkemizde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını anımsatan Başkan Sarı, TÜİK verilerine göre ülkemizde 2022 yılında 197 bin 261 adet ölümlü trafik kazasında 5 bin 229 kişinin yaşamını yitirirken 288 bin 696 kişinin yaralandığına dikkat çekti.
 Başkan Sarı, “Ülkemiz karayolu ağında 2022 yılında toplam 1 milyon 232 bin 957 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 1 milyon 35 bin 696 adedi maddi hasarlı, 197 bin 261 adedi ise ölümlü yaralanmalı trafik kazasıdır. Yıl içerisinde meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının %82,5'i yerleşim yeri içinde %17,5'i ise yerleşim yeri dışında meydana geldi. Yine ülkemizde 2022 yılında meydana gelen 197 bin 261 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 282 kişi kaza yerinde, 2 bin 947 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti” dedi.
Başkan Sarı, açıklamasının devamında sıcak yaz mevsimine denk gelen bayram tatilinde araç kullanan sürücülerin, yola çıkmadan önce mutlaka araçlarına uzun yol bakımını yaptırması ve yola iyi dinlenmiş bir şekilde çıkması ve emniyet kemeri takılması konusunda titiz davranmasını gerektiğini ifade etti.
Kazalara araçların değil, sürücülerinin neden olduğunun altını çizen Sarı, şöyle devam etti: "Trafik kuralları uzun testlerden geçirildikten sonra uygulanmaktadır. O trafik kuralları içinde önemli bir yeri olan hız limitine kesinlikle uyulması can güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.  Yine yola çıkmadan önce mutlaka yedek lastiğinizi kontrol edin. Lastik diş derinliklerine bakın ve mevsime uygun lastikler kullanın. Rot-balans ayarlarınızı yaptırın. Fren aksamını, silecek lastiklerini, motorunuzu, elektrik aksamını, far ayarlarını, yangın söndürme cihazını, iki adet reflektör ve ilk yardım çantanızı kontrol edip eksikleri gidermeden kesinlikle yola çıkmayın. Tatilde yollarımız kan gölüne dönmesin” şeklinde konuştu.
Başkan Sarı, tüm Mersinlilerin Kurban Bayramı'nı  kutlayarak, sağlıklı, mutlu bir yaşam dilekleriyle açıklamasını tamamladı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü