Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 16:19
Advert

İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA'DA BULUNAN ‘HALİT KIVANÇ ŞEHİR STADI’ AÇILDI

Türk spor ve televizyon tarihinin duayen ismi merhum Halit Kıvanç’ın adının verildiği Gaziosmanpaşa’daki stat açıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Şener, İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından, hınca hınç dolu tribünler önünde açıldı.

SPOR
Giriş Tarihi : 01-04-2023 11:56   Güncelleme : 01-04-2023 11:56
İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA'DA BULUNAN ‘HALİT KIVANÇ ŞEHİR STADI’  AÇILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle tamamlanan “Halit Kıvanç Şehir Stadı”, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında açıldı. Mevlana Mahallesi’nde hizmete giren stadın açılışı; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Şener, İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımlarıyla gerçekleşti. Duayen spor insanı merhum Halit Kıvanç’ın eşi Bülbin Kıvanç ve ailesi de açılışta hazır bulundu. Tribünlerin hınca hınç dolu olduğu açılışta, sırasıyla; Usta, İmamoğlu ve Akşener birer konuşma yaptı. Her üç isim de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

AKŞENER’DEN, İMAMOĞLU VE USTA’YA TEŞEKKÜR

Tribünleri dolduran katılımcıların, “Her şey çok güzel olacak” sloganıyla konuşma yapacağı platforma gelen Akşener, seyircilere, “Bence de” şeklinde karşılık verdi. “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu beyefendiye teşekkür ediyorum; bu güzel ortamda sizlerle bizleri buluşturduğu için. Sonra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum; bu görüntüyü, bu güzelliği tamamladığı için” diyen Akşener, “Bugün, çok değerli bir ismin anısına, bu güzel stadın açılışını yapıyoruz. Her birimizin -kadın erkek fark etmez- gençliğimizde hayranlık duyduğumuz, rol modelimiz olan rahmetli Halit Kıvanç'ın anısına, adına bir stat açmak üzere buradayız. Ve tam karşımda hanımefendi ve ailesi de oturuyor. Sizleri de en derin saygılarımla selamlıyorum. Halit Abi’ye Allah'tan rahmet ve mekanının cennet olmasını diliyorum. Sizleri cennette buluşturmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU: “GEÇMİŞTEN BUGÜNE, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kendisinden önce konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta’nın, stadın yapılış sürecini güzel bir şekilde anlattığını belirten İmamoğlu, konuşmasına, “Ben de geçmişten bugüne, emeği geçen bütün yöneticilere, başlatılmasına fırsat veren rahmetli Sayın Kadir Topbaş'a ve bu süreç içerisinde burayı toparlarken, bitirirken, iş birliğinden dolayı Gaziosmanpaşa Belediyesi yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı. İmamoğlu, açtıkları statla ilgili, “Burası FIFA onaylı saha zeminiyle, 5000 kişilik tribünüyle, tüm ihtiyaçlara cevap veren modern kullanım alanlarıyla, futbolun bütün güzelliklerinin yaşatılacağı bir yer. Otoparkı var, daha önce olmayan kreşi ilave ettik ve 120 kişilik çok güzel bir kreşi var. Pazar alanıyla, bölgenin canlı noktalarından birisi olacak. Aynı zamanda amatör spora destek olarak, Gaziosmanpaşa ilçemizde faaliyet gösteren 21 spor kulübümüzün de antrenman merkezi var olacak” bilgilerini paylaştı.

“STADA İSİM ARARKEN HİÇ ZORLANMADIK”

Stada isim ararken zorlanmadıklarını kaydeden İmamoğlu, “Bu stadın bitim aşamasında, çok sevdiğim, gerçekten sporu sadece anlatan değil, öğreten bir insan olarak rahmetli olur olmaz dedim ki, ‘Bu stada mutlaka Halit Kıvanç'ın ismini vermeliyiz.’ Ve bunu kabul eden, bizimle beraber bu fikre ‘olur’ veren çok değerli eşine ve ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Kıymetli Halit Kıvanç, ne yaptıysa, hakkını vererek yapmıştır. Gazeteciliğin, radyo ve televizyonculuğun, yazarlığın her işini layıkıyla yapmıştır. İnsan olmanın hakkını vermiştir. Halit Kıvanç; onu tanıyan, ondan öğrenen, ondan dinleyen herkesin, bütün bir toplumun ortak değeri ve ortak sevgilisidir. Yaşarken öyleydi, öyle olmaya da devam edecektir. Ben, bu gururu bizimle paylaştığı için, ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ESKİ ÜNLÜ FUTBOLCULAR SAHNE ALDI

Stadın açılışı için yapılan gösteri maçında, her biri Türkiye’nin önemli kulüplerinde oynamış eski futbolcular sahne aldı. Akşener ve İmamoğlu; eski futbolcular Ali Cansun, Sedat Yeşilkaya, Cihan Haspolatlı, Mert Korkmaz, Ömer Hacısalihoğlu, Adem Çalık, Tarık Daşgün, Hasan Yiğit, Lemi Çelik, Orkun Uşak, Ümit Karan, Ali Tandoğan, Anıl Karaer, Tuncay Şanlı, Timuçin Bayazıt, Güngör Öztürk, Gökhan Zan, Can Arat, Eren Aydın, Emre Toraman, Soner Boz ve Orhan Kaynak ile anı fotoğrafı çektirdi.

İLÇEDE FAALİYET GÖSTEREN 24 SPOR KULÜBÜNE HİZMET VERECEK

İBB tarafından Gaziosmanpaşa' da yapılan stada, Türk spor ve televizyon tarihinin usta ismi Halit Kıvanç’ın ismi verildi. Stat yapılmadan önce, Kazım Karabekir Mevlana Spor Kulübü’nün 300 kişilik tribünlü sahası olarak kullanılıyordu. Stat, yeni haliyle; 5000 kişilik tribün, 4 soyunma odası, 4 teknik direktör odası, 2 hakem odası, 1 gözlemci odası, 1 doping kontrol odası, 1 basın odası ve 6 idari ofise sahip. FİFA onaylı saha zeminine sahip statta; canlı yayın alanları ve amatör spor kulüplerinin kullanımına tahsis edilecek 24 ofis de yer alacak. Profesyonel futbol kulüplerinin müsabakalarına da ev sahipliği yapacak olan stat, ilçede faaliyet gösteren 24 spor kulübüne, antrenman merkezi olarak da hizmet verecek. Tesiste; otopark, kreş ve pazar alanı da mevcut.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü