Mersin Vatan Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 20:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’taki iftar programında konuştu

DEREN KOCAMANOĞLU-23.03.2023-HİBYA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Şehit Aileleri, Gaziler ve Depremzedelerle İftar Buluşması'nda konuştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2023 20:03   Güncelleme : 23-03-2023 20:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’taki iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün ramazan ayının ilk iftarını şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve depremzedelerimizle birlikte yaptık ve sizlerle bu işin manevi hazzını duymak bizler için ayrı bir iftihar vesilesi. Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbimden bu mübarek ayın ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, tüm Müslümanlar ve insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

Bu seneki Ramazan-ı Şerif’i 6 Şubat depremleri sebebiyle yitirdiğimiz canların, yüreklerimi yaktığı bir dönemde maalesef buruk karşılıyoruz. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, halen tedavileri devam yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Aynı şekilde vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve can veren tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum.

Bugüne kadar şehitlerimizin aziz hatıralarını incitecek, şehit yakınlarımıza mahcup olarak hiçbir adım atmadık. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanımıza, bayrağımıza, istiklal ve istikbalimize her ne pahasına olursa olsun daima sahip çıktık.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki vatandaşlarımız bölücü terör örgütünün o yıkıcı hareketlerine karşı, onların baskısın kurtuldukça bölgedeki sükunet ve barış ortamı yeniden tesis edildi. Sınır ötesi harekatlarımız sayesinde ise bölücü terör örgütünü Suriye ve Irak’ta kıpırdayamaz hale getirdik. Sizlerin huzurunda buradan bir kez daha ifade ediyorum. Son teröriste ülkemiz ve milletimiz için tehdit unsuru olmaktan çıkarılana dek operasyonlarımız sınırlarımızın içinde ve dışında devam edecektir.

Terörü yenmekle kalmayacağız. Bu alçaklara destek verenlerin, sırtlarını sıvazlayanların, onları silah ve mühimmatla boğanların kirli hesaplarını da bozacağız. Türkiye’yi terörle dize getirme, Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle dizayn etme girişimlerini hep birlikte boşa çıkaracağız.

Yaklaşan seçimler öncesinde siyaset sahnesinde yaşanan utanç verici pazarlıkların sizlerin yaralarını yeniden kanattığını biliyorum. Özellikle ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler bu deprem felaketini yaşadığımız böyle bir dönemde bunlarla aynı masaya oturup, aynı masa etrafından hala ülkemizin geleceğini karartma gayretlerini inanıyorum 14 Mayıs’ta hep birlikte boşa çıkaracağız.

Birilerinin koltuk uğruna, üç günlük siyasi çıkarları uğruna bölücü örgütün uzantılarının kapısında nöbet tutması, Kandil’in kapısında nöbet tutması veyahut da bakıyorsunuz Edirne’nin kapısında nöbet tutması hiçbir zaman sizleri karamsarlığa sürüklemesin. Türkiye, devleti ve milletiyle tüm bu oyunları bozacak güce, kapasiteye ve iradeye sahiptir. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Bunu başardığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur.

Kahramanmaraş’ta, Kayseri’de, Trabzon, Samsun, Ağrı, Aksaray, Çorum, Düzce, Isparta, Kırıkkale ve Zonguldak başta olmak üzere 56 AK belediyemizi kardeş ilan ettik. Maraş’ta yaşayan her bir vatandaşımız devletimizin kurumlarıyla birlikte 56 belediyemize emanettir.”

Hibya Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü