Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 12:44

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz: Neden tarım arazilerini yok ediyorsunuz?

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri ve Kaleköy halkı, Toroslar ilçesinde olan Galericiler Oto Pazarı’nda bir araya gelerek, Yenişehir ilçesinde olan Kaleköy’ün tarım arazileri üzerine kurulmak istenen Galericiler Sitesi’ne karşı basın açıklaması yaptı.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 11-06-2021 17:52   Güncelleme : 11-06-2021 17:52
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz: Neden tarım arazilerini yok ediyorsunuz?

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Dünyada tarım arazilerini korumak için çaba sarf edilirken, Mersin’de tarım arazileri nasıl yok edilir üzerine çaba sarf ediliyor. Neden tarım arazilerini yok ediyorsunuz?”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz: Neden tarım arazilerini yok ediyorsunuz?

BU UYANIŞ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Tarım arazileri imara açılıp üzerinde Galericiler Sitesi yapılmak istenmesine tepki gösteren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kentin ranta kurban edilmek istendiğini belirterek, “Mersin’de tarımı yok etmek istiyorlar.

Dünyada tarım arazilerini korumak için çaba sarf edilirken, Mersin’de tarım arazileri nasıl yok edilir üzerine çaba sarf ediliyor.

Bu durumu anlamak gerçekten mümkün değil. Davultepe’den başladılar şimdi Kaleköy’de yapacaklar. Konuta endekslediler. Konutta rant alanıdır. Ellerinde olmayan sebeplerle köylülerimiz zamanında buraya sahip çıkamadı.

Şu anda kent bilinçlendi, bir araya geldi. Çevreye yönelik tehditlere karşı duruş sergiliyor. Bu uyanış bizim açımızdan önemlidir. Bizler Kaleköylülerin yanındayız.

Yetişmiş ağaçların olduğu o arazinin yok olmaması için biz karşı duruş sergileyeceğiz. Şu anda bulunduğumuz yerin oto galericiler Sitesi'nin önemli bir konumu var.

Yanı başında Şehir Hastanesi var. Emniyet binası burada. Burası çorak bir arazi. Burası genişletilebilir. Neden tarım arazisini yok ediyorsunuz? Gelin burada hazır yer var. Burası kentin bir parçasıdır. Yatırımı buraya yapın. Kaleköy’deki tarım arazilerin ranta kurban edilmemesi için mücadele edeceğiz.”

ABDİMANOĞLU: MEVZUATA AYKIRIDIR

Galericiler Sitesi’nin Avukatı Fatih Mehmet Abdimanoğlu, yapılmak istenen sitenin mevzuata aykırı olduğunu belirterek, “Mevcut sitenin içerisinde 204 işyeri var.

Alanın genişletilmesi durumunda 300 yeni işyeri açılabilecek. Mevcut bölgede yer kapasitesi var; yapılacak yeni site tarım arazisi üzerine kurulmak isteniyor, bu israftır.

Tarım arazilerin imara açılması yanlıştır. 260 bin metrekarelik tarım arazisi yok edilip yapıya açılacak. Köy halkının hakkı gasp edilecek. Kent narenciye özelliğini tamamen kaybedecektir.”

BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

MERÇED Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar, “Var gücümüzle Kalelöylülere destek olalım” çağrısında bulunarak, “Kentin yeşil alanına dönük büyük kötülüklerin yapılmaktadır.

Dünyanın en güzel topraklarını, ormanlarını, sularını kurban ettik. Bu katliamlardan hepimizi sorumluyuz. Umudumuzu kaybetmeyelim. Bu umut kapısı Davultepe’de, Kaleköy’de her yerde.

Gelecekte hesap soracak çocuklarımız olacak. Bu topraklara sahip çıkmalıyız. Verimli yerleri değil, kıraç arazileri kullanmalıyız. Tarım arazilerini yok etmek insanlığa sığmaz. Mersin’i yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.”

Toplantıya katılan Kaleköy sakinleri, tarım arazileri üzerinde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini, yaşam alanlarına sahip çıkacaklarını söyledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü