Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 18:05
Advert

Kılıçdaroğlu: ″Gün hepimizin ortak mücadele etme günüdür″

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2023 17:39
Kılıçdaroğlu: ″Gün hepimizin ortak mücadele etme günüdür″

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Gerçekten de büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu biliyoruz. Bu tür acıları belli aralıklarla yaşıyoruz. En büyük arzumuz bu acıları bir daha yaşamamak. Bunun önlemini akılcı politikalarla almak. En büyük arzumuz bu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Elbette Türkiye güçlü bir ülkedir. Bütün yaralarını saracaktır.

Hep birlikte gönlümüz, kalbimiz dualarımız o bölgede her kurtulan vatandaşımız gönlümüze bir rahatlama hissettiriyor. Keşke hiç kimse hayatını kaybetmeseydi cana değil mala gelseydi. Ama maalesef hayatını kaybeden çok sayıda vatandaşımız var.

Bölgede çalışan arama kurtarma ekipleri var, AFAD yetkililikleri var. Onlara teşekkür ediyorum. Askerlerimiz çalışıyorlar onlara yürekten teşekkür ediyoruz. İtfaiye erlerimize teşekkür ediyoruz. Ve gönüllüler var onlarda çalışıyorlar. Hayat kurtaran herkese gerçekten yürekten teşekkür ediyoruz.

Onlar sadece enkaz altında kalan bir kişinin hayatını değil aslında bizimde hayatımızı kurtarıyorlar. Hiç kimsenin hayatını kaybetmesini istemeyiz.

Olay yansıdığı andan itibaren genel merkeze geldik. Belediye başkanlarımızda harekete geçmişlerdi. 51 belediyemiz 707 araç gönderdi deprem bölgesine, 3 bin 637 personel deprem bölgesinde şu anda görev yapıyor.

 15 içme suyu tırı gönderildi. 21 gıda tırı, 9 mobil mutfak tırı, 42 bin 500 battaniye, 3 bin 500 ısıtıcı ve 15 bin koli hijyen malzemesi gönderildi. Dolayısıyla kısa sürede bunların karşılanmasına çalışıldı. Belediye başkanlarımız hala çalışıyor. Kendilerinden bir talep gelirse bir şekilde belediye başkanlarımıza aktarıyorlar.

Depremi duyduktan sonra 11 valimizi aradım. Durumu sordum. 11 ilin belediye başkanlarını aradım kendilerine geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi ilettim. Gün hepimizin ortak mücadele etme günüdür. Bu konudaki dileklerimizi de aktardım. AK Parti Milletvekili  Yakup Taş’ın Adıyaman’da enkazın altında olduğu bilgisi geldi.Sayın Elitaş’ı aradım durumu sordum. Henüz haber alamadıkalrını ifade etti. Türkiye’nini seferber olması lazım. Seferberiz aslında. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz."

Hibya Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü