Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 13:21

Peşpeşe olan deprem Mersin'de halkı sokağa döktü

MERSİN - 06.02.2023 - HİBYA - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Mersin'de de şiddetli hissedildi. Mersin'deki il ve ilçe belediye başkanları peş peşe yardım ve destek için koordinasyonlu bir şekilde hazır olduklarını ve gerekli afet birimlerini deprem bölgelerine gönderdiklerini açıkladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2023 16:16   Güncelleme : 06-02-2023 16:16
Peşpeşe olan deprem Mersin'de halkı sokağa döktü

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Mersin'de de şiddetli hissedildi. Mersin'deki il ve ilçe belediye başkanları peş peşe yardım ve destek için koordinasyonlu bir şekilde hazır olduklarını ve gerekli afet birimlerini deprem bölgelerine gönderdiklerini açıkladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 10 ili vuran, yüzlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği depremde, vatandaşlara destek için teyakkuzda olduklarını bildirdi.

Mersin’de de hissedilen ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi tüm imkanları ile vatandaşların yardımına koştu. Şehrin belirli noktalarında Halk için sıcak çorba, battaniye ve erzak için terakuzda olduklarını Afet birimlerini Deprem bölgelerine yönledirdiklerini belirtti.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşlar için teyakkuza geçtiklerini, bölgeye arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere personel ve iş makinesi desteği, gıda, çadır ve battaniye gönderdiklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan depremin hemen ardından teyakkuza geçen Mezitli Belediyesi, belediyeye ait birçok noktayı Mersinlilerin kullanımına açtı. Vatandaşlara sıcak çorba dağıtımı da yapıldı.

Hibya Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü