Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 17:07
Advert

Karşılaşmaları 700 bin espor taraftarı izledi

Türkiye’nin tek resmi espor turnuvası olan “Bitexen TESFED Türkiye Kupası”, 10 branşta yaklaşık 2 ay süren rekabet dolu turnuva maratonunun ardından rekor izleyici sayısına ulaşarak ve pek çok ilke imza atarak sona erdi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 18-12-2020 13:12   Güncelleme : 18-12-2020 13:12
Karşılaşmaları 700 bin espor taraftarı izledi

Türkiye’nin tek resmi espor turnuvası olan “Bitexen TESFED Türkiye Kupası”, 10 branşta yaklaşık 2 ay süren rekabet dolu turnuva maratonunun ardından rekor izleyici sayısına ulaşarak ve pek çok ilke imza atarak sona erdi. 

2.491 esporcunun katıldığı kupa boyunca toplam 10 oyun için düzenlenen turnuvalar, 700.000’i aşkın espor taraftarı tarafından heyecanla takip edildi.  4 oyunun şampiyonları bu yıl uluslararası turnuvalarda ilk kez resmi olarak Türkiye’yi temsil ederken, bunlardan NBA2K Milli Takımımız, “FIBA Esports Open”da ülkemize namağlup bir şampiyonluk kazandırarak önemli bir başarıya imza attı.

 

 

 

Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) tarafından düzenlenen Türkiye’nin tek resmi espor turnuvası, rekabet ve heyecanın zirve yaptığı yaklaşık 2 aylık bir turnuva maratonunun ardından sona erdi. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve espor severlerden büyük ilgi gören organizasyon, bu yıl “Bitexen TESFED Türkiye Kupası” adıyla Bitexen Teknoloji isim sponsorluğunda, JBL Quantum ve Paraf sponsorluğunda hayata geçirilirken, oyunların finalleri, TESFED’in youtube kanalında ve Red Bull Gaming Ground kapsamında Red Bull Türkiye Twitch kanalında canlı olarak yayınlandı.

 

 

 

2.491 esporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvaları 700 bini aşkın espor taraftarı izledi

 

 

 

Türkiye’nin her yerinden 16 yaş ve üzeri tüm esporcuların katılımına açık olan kupaya toplam 2.491 esporcu bireysel veya takım olarak katılırken, her hafta sonu gerçekleşen karşılaşmaları toplam 700.000’i aşkın espor taraftarı izledi.

 

Toplam ödül havuzu 125.000 TL değerinde EXEN Coin olan Bitexen TESFED Türkiye Kupası’nda PES20, FIFA20, Zula, CS:GO, NBA2K, Rocket League, Dota 2, Tekken 7, Pubg PC ve Pubg Mobile olmak üzere 10 oyunun turnuvaları 02 Ekim-15 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Turnuvalara başvurusu onaylanan 393 takım, 172 bireysel esporcu katıldı.

 

 

 

Türkiye uluslararası turnuvalarda ilk kez resmi olarak temsil edildi

 

 

 

Bu yıl Bitexen TESFED Türkiye Kupası, Dota 2, Tekken 7, PES ve NBA2K olmak üzere 4 branşta Türkiye’yi ilk kez uluslararası arenada resmi olarak temsil edecek milli takım ve esporcuları çıkardı. Kupada Dota 2 şampiyonu olan RISE E-Sport, Tekken 7 şampiyonu BLAZE -THE BIG ve PES şampiyonu Simegal Erman, Uluslararası Espor Federasyonu’nun ekim ayında düzenlediği 12. Espor Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi resmi olarak temsil eden ilk milli sporcular oldu.

 

NBA2K Türkiye Espor Milli Takımı ise unutulmaz bir başarıya imza attı. Birkan Cengir, Eren Demirtaş, Fatih Toprak, Görkem Göksu, Kadir Pektaş, Tansu Aksoy’dan oluşan tüm kadrosuyla 1907 Fenerbahçe Espor ile Galatasaray Espor’dan Mecit Can Boy’dan oluşan milli takım, Uluslararası Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği “FIBA Esports Open”da şampiyon oldu. Tüm rakiplerini yenen Milli Takım, Türkiye’ye namağlup bir şampiyonluk armağan ederek önemli bir başarıya da imza atmış oldu.

 

 

 

TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir: “TESFED Türkiye Kupası büyüyerek yoluna devam ediyor”

 

 

 

TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir, federasyonun kuruluşundan bu yana en büyük hedeflerinin Türkiye’yi espor alanında dünya çapında bir marka haline getirmek ve bu sporu geniş kitlelere sevdirmek olduğunu kaydetti. Esporun kurumsallaşması için hayata geçirdikleri en önemli organizasyon olan TESFED Türkiye Kupası’nı bu yıl Bitexen isim sponsorluğunda düzenlediklerini ve önemli başarılarla tamamladıklarını vurgulayan Özdemir, “Biz Federasyon olarak esporun gelişimi için her türlü katkıda bulunmaya hazırız. Bu yöndeki adımlarımızdan biri olan TESFED Türkiye Kupası, ülkemizde espor alanında gerçekleştirilen ilk resmi turnuva olması nedeniyle bu sporun geniş toplum kesimlerine ulaşmasında, bilinirliğinin artmasında ve tabana yayılmasında önemli bir görev üstlendi” dedi.

 

Bu yılki kupanın hem espor taraftarının karşılaşmalara gösterdiği rekor ilgiyle hem de 4 branş şampiyonlarının uluslararası arenada ilk kez Türkiye’yi resmi olarak temsil etmesiyle hatırlanacağını belirten TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir şunları söyledi: “Bu yılki TESFED Kupası’nın Tekken 7, PES ve Dota 2 şampiyonlarının ülkemizi bölgesel elemelerde resmi olarak temsil etmelerinin ardından, NBA2K milli takımımız ise FIBA’nın uluslararası turnuvası FIBA Esports Open’da tüm rakiplerini yenerek ülkemize unutulmaz bir şampiyonluk kazandırdı. Türkiye’yi esporda uluslararası alanda başarılara imza atan bir ülke haline getirmek için çıktığımız yolda, bu hedefimizi artık adım adım hayata geçirmeye başladık. Bundan sonra uluslararası espor camiası Türkiye ismini çok daha sık duyacak.”

 

 

Hibya Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü