Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 11:09
Advert

Aboneler ‘Bağlantı Ücreti’ ödemeyecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu abone hat ve kanalizasyon bina bağlantı arızaları, herhangi bir işleme gerek kalmadan 2020 yılı itibariyle ücretsiz olarak yapılmaya başlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2020 10:07   Güncelleme : 20-01-2020 10:07
Aboneler ‘Bağlantı Ücreti’ ödemeyecek

 

Bu uygulama sayesinde Mersinliler, hem maddi bir yükün altından kurtulacak hem de tesisatçı çağırmak ve kazı yapmak gibi zahmetlere girmeyip, bütün bu hizmetlere MESKİ sayesinde kolayca ulaşabilecek. Böylelikle vatandaşlar hem ücretten hem de zamandan tasarruf sağlayacak.

Aboneler ‘Bağlantı Ücreti’ ödemeyecek

Bugüne kadar hat çökmesi, bağlantı borusu kırıklığı gibi bina kanalizasyon bağlantı arızalarının onarımı için önce Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Şube Müdürlüğü’ne, kazı yapılacak alan için ücret ödendikten sonra kazı işlemi gerçekleştiriliyordu.  Arızanın giderilmesi herhangi bir tesisatçı tarafından yapılabildiği gibi talep edilmesi halinde MESKİ tarafından da ücreti karşılığı gerçekleştiriliyordu. Bu işlem için vatandaşın dilekçe ile müracaatı sonrası yerinde kontrol gerçekleştirilip, ücret belirleniyor ve ilgili aranarak, ücretin MESKİ veznelerine yatırılmasının ardından makbuzun Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’na ibrazı sonrası, işlem çalışma programına alınarak, arıza gideriliyordu. 2020 yılından itibaren tüm kanal abone hatlarındaki arızaların giderilmesi, ücretsiz ve izin alınmasına gerek kalmadan MESKİ tarafından yapılacak.

Ayrıca, içme suyu abone hatlarında oluşan arızalarla alakalı bugüne kadar ana hat ile sayaç arasındaki abone hatlarının bakım onarımı da aboneler tarafından yapılıyordu.

“Vatandaşların zaman kaybı yaşamasının önüne geçildi”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, söz konusu abone yolu hattında arıza olması durumunda Alo 185 hattına gelen talebe istinaden ekiplerin olay yerine giderek, abone hattında arıza olduğunu tespit ettikten sonra ana hattaki kolyeden suyu keserek, abonelere bilgi verdikleri anımsatılarak, şöyle devam edildi:

“Aboneler, öncelikle AYKOME Şube Müdürlüğü’nden kazı izinlerini (elektrik, doğalgaz, internet vb.) aldıktan sonra, trafik önlemlerini de alarak kendi imkânlarıyla arızanın olduğu yeri kazdırarak, kendi tesisat ustaları ile arızayı gideriyordu. Akabinde ekiplerimize bilgi veriliyor ve su tekrar açılıyordu. Yapılan bu uygulamada abonelerimizin suyu uzun süre kesilmiş oluyor ve şehir içinde yapılacak kazı çalışmaları sonrası abonelerimiz büyük sorunlar yaşıyordu. Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunu gidermek için 2020 yılı itibariyle içme suyu abone hattında (ana hat ile sayaç arasındaki) oluşan arızalar, arıza tamir bedeli ödemeden, aboneye 1 metreküp bakım ücreti yansıtılarak  herhangi bir işleme gerek kalmadan, ekiplerimiz tarafından  yapılmaya başlandı. Böylelikle vatandaşlarımızın zaman kaybı yaşamasının önüne geçildi. Ayrıca vatandaşlar için herhangi bir kazı izni almadan veya tesisat ustasına gerek kalmadan, ekiplerimiz tarafından bakım ve onarımının ücretsiz yapılması sağlandı. AYKOME (kazı) ücreti, kanalizasyon onarım ücreti ve içme suyu arızasının giderilmesi için, vatandaşlarımızın tesisatçılara ödediği ücretler gibi ödemeler yapması, herhangi bir kazı izni alması ve arızayı gidermek için uğraşmasına gerek kalmayacak.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü