Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 14:01
Advert

Genç Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından "Dünya Diş Hekimleri Günü ve Beyaz Önlük Giyme Töreni" etkinliği gerçekleştirildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-11-2019 14:35   Güncelleme : 22-11-2019 14:35
Genç Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonunda 22 Kasım Cuma günü gerçekleşen tören, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Ayşenur Gündede ve Bedir Baver İnan’ın hazırlamış oldukları müzik dinletisinin ardından konuşmalara geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, törende yaptığı konuşmada kendilerinin görev döneminde ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda kurulan Diş Hekimliği Fakültesinin hassasiyetle üzerinde durulan bir fakülte olduğunu dile getirdi. “Fakültemize yeni kurulmasına rağmen hem üniversite sınavındaki puanı anlamında hem de bölgemizde ve ülkemizde rağbet açısından ciddi bir teveccüh var. Umarız bu durum bizlerin ve hocalarımızın gayretiyle ara vermeden devam edecek. Yeni kurulan bir fakülte için akademik kadronun bu kadar sağlıklı yapılanması ve ilerleyişi sık bulanan bir şey değil.” dedi. Fiziki altyapı konusuna da değinen Prof. Dr. Ahmet Çamsarı,  yeni bir blok ve binanın yapımı için hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Hekimlik mesleğinin ne kadar önemli, kutsal ve değerli bir meslek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çamsarı, konuşmasında “Hekimlik sadece ilaç vermek, reçete yazmak, ağrı gidermek değildir. Hekim, hikmet sahibidir. İşte bu yüzden hepiniz hekim olun, hikmetli olmaya çalışın.” sözlerine yer verdi. Genç hekimlere din, dil, ırk gibi farklılıkları göz etmeden hastalarına yaklaşmaları tavsiyesinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, ülke ve vatan sevgisi ile çalışkanlık özelliklerinden asla ödün verilmemesi gerektiğini, bunların ortak payda olduğunu belirtti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı ailelere de seslenerek “Çocuklarınız bu okulu bitirdiğinde ‘Diş Hekimliği Fakültesini bitirdik’ diyeceksiniz. ‘Bitirdi’ demeyeceksiniz. Çünkü bu sürecin ne kadar zorlu olduğunu, sizlere de yansıyacağını şimdiden söylemekte fayda var. Ama siz öyle zor dönemleri atlattınız ve böyle seçkin bir okula evlatlarınızı teslim ettiniz ki bu zorluklar sonucunda elde edeceğiniz onur, sizin bu yorgunluğunuzu tümden silecek ve gurur duyacağınız birer hekim evladınız olacak. İnşallah o günleri hep beraber görürüz.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Gümüş, konuşmasında beyaz önlüğün ifade ettiği anlam hakkında bilgi vererek ’’Bizim temennimiz buradaki genç arkadaşlarımızın önlüğü ve onun sembolik anlamını meslek yaşamları boyunca omuzlarında taşıyabilmeleri. Şimdiden hepsine kolaylıklar diliyorum’’ dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fethi Atıl ise ‘’Yeni kurulan her fakülte gibi bizim de önümüzde uzun ve zorlu uğraşlar bulunmakta. Ama akademik kadromuzun dinamizmi, öğrencilerimizin kalitesi ve yönetimimizin desteği sayesinde Diş Hekimliği Fakültesi çok önemli işler yapmaya muktedir bir kurumdur.’’ ifadelerinin ardından öğrencilere eğitim ve meslek hayatına dair tavsiyelerde bulundu.

 

Diş Hekimliği Fakültesi  Dönem 1, Dönem 2 ve  Dönem 3 öğrencilerine, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Gümüş başta olmak üzere öğretim üyeleri tarafından beyaz önlük giydirildi. Etkinlik, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi fuaye alanındaki kokteyl ile sona erdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü