Mersin Vatan Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 02:24

Öğrencilere Su Tasarruf dersi verildi

Gerçekleştirdiği yatırımlarla örnek projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, suyun tasarruflu kullanımına ilişkin düzenlediği eğitimlerde dikkat çekiyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-11-2016 12:43   Güncelleme : 02-11-2016 12:43
Öğrencilere Su Tasarruf dersi verildi


 
MESKİ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünce düzenlenen, “31 Ekim, Dünya Tasarruf Günü” etkinlikleri kapsamında; Mersin Zeytinli Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine suyun yaşam için içerdiği önem ve su tasarrufunun gerekliliğine ilişkin eğitim verildi.
 
Okul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim etkinliğinde, suyun tasarruflu kullanımının hayatın devamlılığında büyük değer içerdiğine işaret edilerek, su tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar; mutfaktan banyoya, tarımsal sulamadan araç yıkamaya, damlatan musluk tamirinden ev temizliğine kadar su kullanım alanları ile ilgili  aydınlatıcı bilgiler verildi. Su tasarrufu konusunda oluşacak bilincin önümüzdeki yıllarda farkındalık oluşturabileceği belirtilen eğitimde,  hazırlanan öğrencilere izletilen suyun önemi  ve su tasarrufu ile ilgili eğitici ve eğlenceli animasyonlar filimler ile öğrencilere suyun önemi ve su tasarrufuna vurgu yapıldı.
 
Lise öğrencilerinin yoğun ilgisine sahne olan eğitim etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere ve öğretmenlere su tasarrufunu içeren broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtılarak mini konser verildi. Okul yönetimi ve öğrenciler MESKİ’ye, düzenledikleri eğitimden dolayı teşekkür ettiler.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü