Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 03:33
Advert

CHP’li Sağlar: İdam Fetö’nün gelmesini engeller

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, ‘partisinin idam cezası talebini ele almaya hazır’ olduğunu açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idam cezasının kaldırılmasına onay verdiğini anımsatarak, “Doğru da yapmıştı. En temel insan hakki yaşam hakkıdır. İnsan hak ve özgürlüklerin çağı olduğu günümüzde demokrasiden yana ülkelerin idama karşı olduğunu biliyoruz. Ayrıca idam Fetö’nün gelmesini engeller” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-11-2016 13:28   Güncelleme : 01-11-2016 13:28
CHP’li Sağlar: İdam Fetö’nün gelmesini engeller

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, başkanlık sistemi tartışmalarını yeniden başlatan Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Açıklamasında; partisinin idam cezası talebini ele almaya hazır olduğu şeklindeki açıklama yapan Bahçeli’ninAvrupa Birliği’ne girişte idam cezasının kaldırılmasına onay verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“İdam cezasının kaldırılmasına yine Bahçeli onay vermişti. Doğru da yapmıştı. En temel insan hakkı yaşam hakkıdır. Tüm dünya idamın caydırıcı olmaktan çıktığı gibi aynı zamanda temel insan hakkını yok sayması nedeniyle vazgeçti. İnsan hak ve özgürlükleri çağı olduğu günümüzde demokrasiden yana ülkelerin idama karşı olduğunu biliyoruz. Ayrıca idam terör örgütü üyesi Fettulah Gülen’in gelmesini engeller” dedi.

Başkanlık sisteminin ‘yangından mal kaçırır’ gibi büyük bir telaşla Meclis’ten çıkarılmaya çalışılmasını da eleştiren Sağlar, şunları kaydetti:

"Başkanlık sistemi tartışmaları tekrar önümüze geldi. MHP Genel Başkanı Bahçeli bu tartışmayı durup dururken gündeme taşıdı.Tam da Türkiye, Ortadoğu bataklığına girdiği bir anda parlamenter demokrasiden uzaklaşılarak sultanlık kurulmasını sağlayacak bu hatırlatmayı neden yaptı? Şimdi yangından mal kaçırır gibi büyük bir telaşla Meclis’ten çıkarılmaya çalışılıyor."

“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ DE AKP’YE KAPTIRDI”

İktidarın sıkıştığı her noktada Bahçeli'nin yardıma yetiştiğini kaydeden Sağlar, "Erdoğan'ın projesini Bahçeli hep destekledi.15 yıl boyunca iktidarın sıkıştığı her noktada Bahçeli imdadına yetişti. Laiklik, hukuk devleti gibi cumhuriyetin temel ilkelerini yok ettiğini bilerek projeye sadık kaldı. Bu nedenle 7 Haziran seçiminden 1 Kasıma gelişte, en fazla milletvekili kaybeden parti oldu. Uyguladığı yanlı politikalarla seçmenlerini kızdırdı, toplumda itibarını zedeledi. Bu arada ‘Türk Milliyetçiliğini’ de AKP’ye kaptırdı" ifadelerini kullandı.

"SUÇLU BAHÇELİ"

Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Sultan' yapmaya kararlı olduğunu vurgulayan Sağlar, açıklamasına şöyle devam etti: 

"7 Haziran akşamı tüm ülke, AKP’nin iktidarı kaybettiğine sevinirken Bahçeli; ‘Bu tablo erken seçimi getirir’ diyerek, 1 Kasım seçimine giden kanlı yolun açılmasını sağladı. TBMM’de bulunan yüzde 60 oyun Meclis Başkanı’nı seçmesini, birlikte hükümet kurmasını engelledi. Böylece Erdoğan'ın istediği ortam sağlandı. Sonra bombalar patladı, suikastlar yapıldı. Tarihimizin en büyük vahşeti olan ‘Gar Katliamı” yaşandı. Ve bu güne gelindi. Şimdi Devlet Bahçeli, Erdoğan’a yeni bir kapı aralıyor. Ülkeyi savaşa sokan bir anlayışı başkanlık sistemiyle ‘sultan’ yapmaya çalışıyor."

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü