Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 09:06

Doğuş Balbay: " Rakiplerimizde kimlerin gelip gelmediğine takılmamamız lazım...

31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Kupası için hazırlıklarını sürdüren ay-yıldızlılarda Doğuş Balbay, 1xbet giriş'in sorularını yanıtladı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 24-08-2019 13:43   Güncelleme : 24-08-2019 13:43
Doğuş Balbay:

 

 

Takım olarak her gün daha iyiye gittiklerini aktaran deneyimli basketbolcu, "Hazırlıklar gayet iyi gidiyor. Mental ve fiziksel anlamda yüklemeler yaptık. Dünya Kupası boyunca izleyeceğimiz taktikleri çalışıyoruz. Bireysel olarak gelişimimize katkı da bulunan kamplar gerçekleştirdik. Verimli hazırlık maçları oynadık. Devam ediyoruz. Ufak tefek sakatlıklarımız olsa da çalışmaları sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı. 1xbet giriş

Doğuş, şampiyonada adım adım ilerlemeleri gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

A Milli Takım'ın E Grubu'nda mücadele edeceği rakipleri ABD, Çekya ve Japonya'yı da değerlendiren Doğuş Balbay, "Rakiplerimizde kimlerin gelip gelmediğine takılmamamız lazım. İsimler çok önemli değil. Takım olarak neler yapacağımız önemli. 'Bu isimler gelecek ya da gelmeyecek' diye bir hazırlığımız yok. Rakiplerin önemli eksikleri olabilir. Çekya, tecrübeli bir ekip. ABD'nin çok ciddi bir oyuncu havuzu var. Biri gelmese bile ardından çok önemli oyuncular oluyor. Japonya biraz bilmediğimiz bir takım ama teknik ekibimiz çok ciddi bir biçimde analiz etmeye çalışıyor. Dünya şampiyonası bu, kolay olmayacak." diyerek 1xbet sözlerini tamamladı.

 

Doğuş Balbay betist araştırmasına göre ; Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes takımında oynayan genç basketbolcu, basketbola Fenerbahçe Ülker takımda oynarak başlamıştır. Fenerbahçe’ de 2 yıl kaldıktan sonra ABD’ ye eğitim amaçlı gitmiştir.

Doğuş Balbay 16 Yaş Altı Milli Takım’ da Avrupa Şampiyonluğu yaşayan takımda oynadıktan sonra,  19 Yaş Altı Milli Takımın’ da da Avrupa 4. lüğü zaferini yaşamıştır.  Doğuş Balbay Brewster takımının NEPSAC A Sınıfı Şampiyonasında takımın 2. lik elde ettiği turnuvada, 13.5 sayı ve 7.5 asist istatistikleriyle oynamıştır. Bu başarılı sezonundan sonra Texas Longhorns takımına transfer olmuştur.  

vadivadi