Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 03:59

Adana da kalbi durdu Mersin de hayat buldu

Adana’da yaşayan 55 yaşındaki Şaban Kılıçoğlu eşiyle market alışverişi yaparken birden fenalaştı. Bulunduğu yere yığılan Şaban Kılıçoğlu’ nun bilinci kapandı.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 31-10-2016 11:37   Güncelleme : 31-10-2016 11:37
Adana da kalbi durdu Mersin de hayat buldu

Şans eseri markette bulunan bir doktor hemen kalbi duran Şaban Kılıçoğlu’ na kalp masajı yapmaya basladi. 112 tarafından hastaneye yetiştirilen hastanın defalarca kalbi durdu. Yoğun gayretlerle kalbi her seferinde calıştırılan Şaban Kılıçoğlu yakınlarının daha önceden de getirdiği Mersin Özel Doğuş Hastanesi’ ne sevk edildi. Yoğun bakımda 3 gün suni solunum cihazlarında uyutulan hasta takiben kalbine pil takılarak sağlıklı bir sekilde taburcu edildi. Şaban Kılıçoğlu’ nun eşi: “ Bir mucize gerçekleşti. Gözlerimin önünde ölen kocam yeniden hayata döndü. Markette o esnada bir doktorun olması tanrının bir lütfu. Allah kendisinden razı olsun. Ayrıca Doğuş hastanesinde eşimi tekrar hayata döndüren Anestezi uzmanları Dr. Didem Yılmaz ve Dr.Savaş Zeydanoğlu’na da sonsuz teşekkürler. “

Hastane dışında gerçekleşen ani kalp durmalarında yaşam oranının çok düşük olduğunu belirten Dr. Didem Yılmaz, “ ilk yardımın ne kadar önemli olduğu bu tür olaylarda daha iyi anlaşılıyor. Toplumun her kesimini ilk yardim konusunda bilinçlendirmek ve eğitmek insanları böyle durumlarda yaşatabilmenin tek yolu. Basit bir eğitimle belki de en sevdiğiniz insan hayat mücadelesi verirken çaresiz kalıp izlemek yerine ona hayat verebilirsiniz.” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü