Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 16:26
Advert

Gönüllü yüreklerden örgü bebekler

Mersin’in Mezitli ilçesinde Mezitli Lions Kulübü’ne üye gönüllü kadınlar, geliri çocuklar yararına çalışan bir vakfa bağışlanmak üzere bebek ve masal kahramanları yapıyor.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 06-09-2018 10:20   Güncelleme : 06-09-2018 10:20
Gönüllü yüreklerden örgü bebekler

 

Mezitli Lions Kulübü Kurucu üyesi Sibel Gelbul, Mezitli Lions Kulubü’nün gönüllü kadınları olarak Gülizin renkli dünyası adlı örgü işi ile uğraşan bir iş yerinde toplandıklarını belirtti. Söz konusu iş yerindeki gönüllü eğitmenlerin kendilerine örgülerin nasıl yapıldığı gösterdiğini ifade eden Gelbul, “Her birimiz 5’er tane karakter örgüsünü yapıyoruz. 13 Ekim’de Akdeniz Rotary Kulübü çocuk panayırı düzenleyecek. Bu panayır için Akdeniz Rotary Kulübü bize ücretsiz olarak bir stant verdi. Madem siz çocuklar için bir faaliyet yapıyorsunuz dediler. Bize ücretsiz stant verdiler. Biz bu karakterleri bu panayırda satacağız. Gelirini çocuklar için çalışan bir vakfa bağışlanacağız. 

Bu karakterler organik ürünlerle yapıldığı için bebekler bunu ağızlarına aldığı zaman zarar vermeyeceği için insanlar talep ediyor. Hem onlar bize stant verecekler hem de biz o stantlarda bu bebeklerin satışını gerçekleştireceğiz. Elde ettiğimiz gelirler çocuklar için harcanacak” diye konuştu.  Oyuncak bebekler 13 Ekimde Akdeniz Rotary Kulübünün düzenleyeceği çocuk panayırında satışa sunulacak.

Bu bebeklerin emek isteyen bir iş olduğunu ifade eden Gelbul “Bir karakter 48 saatte bitirilebiliyor. Şu an ne kadara satılacağı konusunda bir fiyat belirlemedik. Fiyatları panayırda belirleyeceğiz” dedi. Gelbul, bu işlere önderlik yapan kulüp üyesi Reyhan Cetintasa ile Gulizin Renkli Dünyası iş sahibi Güliz hanıma ve tüm gönüllü ekibe teşekkür etti.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü