Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 03:22
Advert

Yenişehir Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Yenişehir Belediyesi kurban kesim alanlarını ve Kurban satış merkezini belirledi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 31-07-2018 11:22   Güncelleme : 31-07-2018 11:22
Yenişehir Belediyesi  Kurban Bayramına Hazır

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı süresince 9 adet kurban kesim merkezi ve  1 adet kurban  satış alanı vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

            21.08.2018 ve 24.08.2018 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda Yenişehir Belediyesince görevlendirilen kasaplar, kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olacak şekilde kestirmelerine yardımcı olacaklar, küçükbaş kurban kesiminden 40 TL, büyükbaş kurban kesiminden 275 TL, kesim ücreti alacaklar. Kurbanlarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlar ise kurban kesim merkezlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Alanlar şu şekilde belirlendi;

 

1-Barbaros Mahallesi-Perşembe Pazarı, 2- Akkent Mahallesi-Semt Pazarı(Kipa karşısı), 3- Hürriyet Mahallesi-Dere boyu semt pazarı, 4- Yenişehir Belediyesi batısı, 5- Yenişehir İtfaiye Müfreze yanı, 6- Eğriçam Mahallesi-Salı Pazarı, 7- Fuat Morel Mahallesi-Semt Pazarı Mobil sistem kesimli, 8- Çiftlikköy Mahallesi merkez, 9- Deniz Mahallesi-Kocavilayet dolmuş durağı yanı indirici merkez karşısı.

 

Ayrıca Deniz Mahallesi Kocavilayet Dolmuş Durağının yanı da hem kurban satış alanı, hem de kurban kesim merkezi olarak  belirlendi.       

 

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce, açıkta, cadde ve sokaklarda kurban kesiminin kesinlikle yasak olduğu, Kurban Bayramı süresince yapılan denetimlerde aykırı hareket edenlere idari para cezası verileceği belirtildi. Şikayetler Alo Zabıta 153 veya 327 35 20 numaralı telefonlara bildirilebilir.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü