Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 05:06
Advert

Dönemin İlk Mezuniyet Coşkusu Turizm Fakültesi’nde

Turizm Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla kutlandı. 17 Nisan Salı günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle, Turizm Fakültesi 35’inci dönem mezunları iş yaşamlarına uğurlandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-04-2018 21:44   Güncelleme : 19-04-2018 21:44
Dönemin İlk Mezuniyet Coşkusu Turizm Fakültesi’nde

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesi ve ardından üniversitemiz Devlet Konservatuarı sanatçılarının verdiği konserle devam etti. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, Turizm Fakültesi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Mükremin Altıntaş, Mersin Turizm Mezunları Derneği (METİOD) Başkanı Öğr. Gör. Erdem Daşçı’nın yanı sıra çok sayıda akademik personel ile öğrenci ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar konuşmasında, “Turizm Fakültemiz kurulduğu ilk yıllardan bu güne kadar ülkemizin en önemli Turizm Fakültelerinden biri olmayı, adından sıkça bahsettirmeyi başaran, yıl içinde ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe imza atan fakültelerden birisi olmuştur.” diyerek, “Dün olduğu gibi bugünde Turizm Fakültesi göğsümüzü kabartmayı başarmış ve bizleri gururlandırmıştır. Bu gurur öğrencilerimizin, değerli velilerimizin ve hocalarımızındır.” sözlerine yer verdi. Konuşmasında ailelere “Değerli veliler bugün yaşadığınız duygular herkesin yaşadığı duygulardan elbette ki daha farklı olacaktır. Doğduğu andan itibaren özenle sabırla ve büyük bir emekle büyüttüğünüz çocuklarınız mezun oluyor ve bundan sonra kendi ayakları üzerinde duracak ve kendi hayatlarına yön verecekler. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Yaptıkları ve yapacakları bizler gibi sizleri de onurlandıracaktır.” diyerek seslendi ve öğrencileri tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmasını yapan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, öğrencilerin ailelerine ve öğrencilere özellikle teşekkür ederek, konuşmasında, “Bu çocukları vatanına, milletine, ailesine hayırlı birer birey olarak yetiştirmeye çalışan, Türkiye’nin en köklü Turizm Okullarından birinden mezun oluyorlar, hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Bugün Türkiye’nin en prestijli yöneticilerini yetiştiren, birçok noktada başarılı bir fakülte olmayı başardık. Benim inancım bugün karşımızda olan 125 pırıl pırıl genç önümüzdeki yıllarda okulumuzu ve siz ailelerini gururlandırmaya devam edecek.” diyerek, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar dileyerek hepsini kutladı.

METİOD Başkanı Öğr. Gör. Erdem Daşçı ise üniversitemiz Turizm Fakültesi’nin başarılarına dikkat çekerek “METİOD’lu olmak; etik değerlere saygı göstermek, iş ahlakı, kamu ahlakı ile birlikte hareket edebilmektir, başarmak demektir. Son olarak bizim Anadolu terbiyemiz de analarımızın, bacılarımızın bize bir sevgi dili var onunla kapatmak istiyorum, ben bu canlara kurban olurum.” dedi.

Mezun öğrencileri temsilen konuşan, fakülte 1’incisi Emirhan Üstün, “Bugün alacağımız belge hiç kuşkusuz ailelerimizin, hocalarımızın ve bizlerin emek ve özverisinin gurur verici bir sonucunu temsil ediyor. Yaşadığımız güzel dostluk ve arkadaşlıkların bir ömür devam etmesini diliyorum. Bir gün turizmci olma hayalinin şimdi gerçekleşiyor olmasının gururunu yaşıyoruz.” diyerek tüm arkadaşlarını tebrik etti.

Bu yıl ilk mezunlarını veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 1’incisi, Çiğdem Fişne “2014 yılında tam tamına 14 kişi olarak başladık. Soranlara gastronomi okuyoruz dediğimizde kimileri gastroloji sanarak mide ağrılarına çare olmamamızı, kimileri de astronomi sanıp uzaya çıkmamızı bekledi. Bizler aşçıyız. Kuruluşunda bölümümüzün eşyalarını tek tek kendimiz açtık. Fedakar ailelerimiz gurbette ne yer ne içer diye düşünürken bizler lezzetli sınav kağıtlarımız yiyorduk.” diye esprili bir dille başladığı konuşmasına tüm aileleri ve ailelerin yetiştirdiği öğrencileri tebrik ederek son verdi.

Konuşmaların ardından, Turizm Fakültesi'nden onur derecesiyle mezun olan öğrencilere belgeleri Rektör Yrd. Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından, mezun olan diğer öğrencilere de Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir ve öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya atarak okul yaşamlarına veda ederek iş hayatına adım attılar.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü