Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 17:06
Advert

18. Kariyer Günleri Gerçekleşti

Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kariyer Günleri’nin 18’incisi yoğun katılımla gerçekleşti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-04-2018 09:19   Güncelleme : 12-04-2018 09:19
18. Kariyer Günleri Gerçekleşti

10-11 Nisan tarihleri arasında; Mersin İŞKUR, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği, Mersin Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Öğrenci Topluluğu’nun katkılarıyla yapılan etkinliklerde, öğrencilerin iş ve meslek yaşamlarını her yönüyle tanımaları amaçlandı.

 

10 Nisan Salı günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde başlayan etkinliğe; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege, öğretim elamanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, öğrencilere hitaben; “Kariyer günleri etkinlikleriyle sizlerin kamu sektörü ve özel sektördeki çalışma şartları ve iş alanları hakkında fikir sahibi olmanızı hedefliyor ve sizleri geleceğe ve iş sektörüne hazırlamayı amaçlıyoruz. Derslerde öğrendiğiniz teorik bilgilerinize pratik bilgilerle pekiştirmelisiniz. Sizlerin daha iyi yerlerde istihdam edilmeniz ve iş yaşamınızda başarılı olmanız için mücadele ediyoruz. Etkinliğin verimli geçmesini diliyorum” şeklinde konuşarak etkinlikte emeği geçenlere ve konuklara teşekkür etti. 

 

Açılış konuşmasının ardından Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege başkanlığında, ‘Özel Sektör Ne İster?’ başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde, Özel VM Medikal Park Mersin Hastanesi Genel Müdürü Cemalettin Yılmaz, Migros İnsan Kaynakları Bölge Müdürü Koray Özdemir ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Serkan Özada konuşmacı olarak yer aldı. Panel kapsamında, özel sektör deneyimleri, İş gücü piyasasının beklentileri, staj olanakları gibi konular konuşuldu.

 

Öğrencileri sektör yetkilileriyle öğrencileri bir araya getiren 18’inci Kariyer Günleri etkinlikleri konuşmalar ile devam etti. Program kapsamında, Kuveyt Türk Kariyer ve İşe Alım Yönetmeni Serhat Balaban tarafından “Kampüs Banka ve Kuveyt Türk’ başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sunumun akabinde, Kuveyt Türk İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Lütfü Şener tarafından ‘Kuveyt Türk’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

 

11 Nisan Çarşamba günü Prof. Dr. Tayfur Özşen Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Kamu Ekonomisi Uzmanı Mustafa Karadeniz tarafından ‘Kamuda Kariyer’ başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Benim Hocam Yayınları Kurucusu Ramazan Yetgin ise Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, ‘’KPSS-Tarih Söyleşileri’ başlıklı konuyu ele alarak öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu. 

 

Etkinlik sonlarında, öğrencilerin soruları cevaplanarak panelistlere ve konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü