Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 03:15

Buz Makine Sistemleri

Buz üretimi günümüzde gelişen piyasada çok fazla sektörde kullanılmakta ve talep edilmektedir. Ağırlık olarak gıda sektöründe olsa da hemen hemen her sektörde ihtiyaç haline gelen buz üretim cihazları aktif olarak Termodizayn gibi büyük firmalar tarafından giderilmektedir.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-04-2018 21:34   Güncelleme : 02-04-2018 21:34
Buz Makine Sistemleri

 

Buz üretimi günümüzde gelişen piyasada çok fazla sektörde kullanılmakta ve talep edilmektedir. Ağırlık olarak gıda sektöründe olsa da hemen hemen her sektörde ihtiyaç haline gelen buz üretim cihazları aktif olarak Termodizayn gibi büyük firmalar tarafından giderilmektedir. Bu sektörün yön vericilerinden biri olan Termodizayn firması her sektöre hitap eden ürünler üretmektedir. Buz makineleri İstanbul merkezli firmalar tarafından üretilen ve tüm Türkiye'ye dağıtılmaktadır. Sadece destek amaçlı kullanılan sektörlerin dışında tamamen buz üretimi üzerine kurulu olan firmalarda mevcuttur. Sanayi tipi buz makinesi kullanan bu firmalar gıda sektöründeki yen firmalara buz üreterek piyasada yer edinmektedir. Bunun dışında et ve et ürünleri firmaları plaka buz makineleri yardımıyla bu sektördeki en temel kullanan sektörlerdir. Peki günümüzde bunlar dışında en çok buz kullanan sektör hangisidir?

Balıkçılık sektörü: Yaprak buz üretilerek balıkların yakalandıktan sonra tezgahlara gelene kadar tüm alanlarda kullanılmaktadır.

Süpermarketler: Marketlerin kahvaltılık, soğuk yiyecek ve et reyonlarında kullanılmak için buz makineleri kullanmakta ve buz üreterek bu bölümleri soğuk tutmaktadır.

Yapay Buz Sahaları: Buz pateni ve hokey gibi buzul zeminlerde olan eğlence ve spor müsabakaları için kullanılmaktadır.

İlaç ve Eczanecilik: Şurup ve ilaçların sıcak havadan etkilenmesini engelleme amacıyla ufak buz üreten cihazlar kullanılmaktadır.

Et ve Et Ürünleri: Kasap ve et ürünleri firmaları etlerin bozulmasını engelleme amacıyla her alanda buz üretimi yapılmaktadır. Buz üretimi dışında soğutma sistemleri ve soğuk odaları da en çok kullanılan sektörlerin başındadır.

Unlu Mamuller: Hamur yoğurma işleminden sonra suyun sıcaklığını koruma amacıyla yaprak buz makineleri kullanılmaktadır.

Tarım Ürünleri: Tarlalardan toplandıktan sonra uzun yolculuklara çıkmadan önce ön soğutma işlemleri için buz makineleri kullanılmaktadır.

İçecek Firmaları: İçecek firmaları şişe dışında soğutma yapabilmek için buz makinelerini kullanılmaktadır. Bunun dışında hazır içecek firmaları içeceklerin içine atılabilen tatlı sulardan yapılan yenilebilen yada içilebilen buzlar üreten buz üretim makineleri kullanılmaktadır. 

vadivadi