Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 03:38

TISİAD, Irak ile ilişkilerin normalleşmesini bekliyor

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, komşu ülkelerle ilişkilerin iyi olması gerektiğine dikkat çekerek, “Irak’ta büyük bir pazar var. Bu pazardan daha fazla pay almamız lazım. Dönem dönem hükümetler arasında gerginlikler olabilir. Ama bunun ticaretimize yansımaması lazım. Ticaret dostluğu geliştirir” dedi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-10-2016 14:33   Güncelleme : 25-10-2016 14:33
TISİAD, Irak ile ilişkilerin normalleşmesini bekliyor

Tarihi bir dostluğu olan Türkiye ile Irak arasındaki ilişki, Musul Operasyonu nedeniyle gerildi. İki ülke arasındaki siyasi gerilim iş dünyasında endişelere neden oluyor. Irak ile Türkiye arasında; ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması için uzun zamandır çaba gösteren Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, “Dönem dönem hükümetler arasında gerginlikler olabilir. Ama bunun ticaretimize yansımaması lazım” dedi. Kılıç, ülkeler arası dostluğun gelişmesinde ticaretin önemine işaret ederek, “Ticaret dostluğu geliştirir. Büyük bir pazar var Irak’ta. Bu pazardan daha fazla pay almamız lazım” ifadelerini kullandı.

BACASIZ FABRİKAMIZ IRAK

Irak pazarını “bacasız fabrika” olarak tanımlayan Nevaf Kılıç, Irak’ın Almanya’dan sonra en fazla ihracat yapılan ikinci ülke olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Irak, Şırnak’tan başlayarak, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Mersin, Adana. Yani tüm doğu Akdeniz ve Güneydoğu’nun sanayisine, ticaretine yön veren ülkeydi. Bugün Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’de pek çok fabrika ihracatın azalmasından kaynaklı işçi çıkarmaya başladı. Bacasız fabrikamız Irak.” 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü