Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 23:06
Advert

Başkan Tarhan, 'Yürüyüş Yolu' projesini denetledi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hayata geçirilen Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde Yürüyüş Yolu Projesi çalışmalarını denetledi. Belediye meclis üyeleri ile birlikte çalışmaların yapıldığı bölgeyi gezen Başkan Tarhan, sona yaklaşan proje hakkında bilgi aldı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 25-10-2016 11:58   Güncelleme : 25-10-2016 11:58
Başkan Tarhan, 'Yürüyüş Yolu' projesini denetledi

 

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde Yürüyüş Yolu Projesi çalışmalarını denetledi. Soli Pompeiopolis kazı alanı yanında uygulamaya başlanan projede yürüyüş yolu, bisiklet yolu, sosyal etkinlik alanları olacak. Proje ile ilgili detaylı bilgileri yetkililerden dinleyen Başkan Tarhan, alanda yapılacak sosyal etkinliklerin de planlanmasını istedi.

 

KAZI ALANI SOSYAL AKTİVİTE MERKEZİ OLACAK

Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Sütunlu Cadde Yürüyüş Yolunda yürüyüş yapan Başkan Tarhan, vatandaşlarla da sohbet etti. Soli sütunlarının olduğu alanda bölgenin tarihi yapısına uygun malzemeler kullanarak, düzenleme yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Kazı alanının hemen yanında atıl olarak duran bu alanı Kültür Bakanlığı ile de görüşerek düzenleme yaptık. Çalışmalar tamamlandıktan sonra alan, hem insanların yürüyüş yapacakları bisiklete binip spor yapacakları bir yer hem de sosyal aktivitelerin sergileneceği bir alan haline gelecek” dedi.

 

SOLİ POMPİOPOLİS DÜNYA MİRASI LİSTESİNE GİRMELİ

Soli Pompiopolis harabelerinin yeterince bilinmediğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Biz halkımızı daha çok buralara çekerek daha bilinir ve tanınır kılmayı hedefliyoruz. Sütunların devamında liman alanı ile bağlantı yaparak Soli Pompiopolis’i dünyaya açmak istiyoruz. Bu konuda Unesco Dünya Mirası listesine sokmak için yaptığımız girişimlerde devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Soli Pompiopolis alanı Mezitlililerin en çok rağbet ettiği yer olacak” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü