Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 11:04

Nezihe Muhiddin - Türk Kadınlar Birliği Koruluğu açıldı

Mezitli Belediyesi tarafından hazırlanan Nezihe Muhiddin - Türk Kadınlar Birliği Koruluğu’nun açılışı geçekleştirdi. Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi önünde açılan ve yoğun ilgi gösterilen korulukta kadınlar diktikleri ağaçlara isimlerini yazarak astı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 20-03-2018 14:03   Güncelleme : 20-03-2018 14:03
Nezihe Muhiddin - Türk Kadınlar Birliği Koruluğu açıldı

Mezitli Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi ile birlikte turunç ve limon koruluğu oluşturdu. Diktikleri ağaçlara isimlerini yazan kadınlar, koruluğu Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinlerine hediye ettiler. Şölen havasında geçen ağaç dikme törenine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çelik, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘DAHA YEŞİL BİR DOĞA ATAMIZA BORCUMUZ’

Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ağacı kesmemek için köşkünü taşıtmasına vurgu yaptığı konuşmasında “1924 yılında ‘Sosyal ve siyasal haklarınızı bir çatı altında arayın’ diyerek, örgütlü kadın mücadelesini başlatan ve Türk Kadınlar Birliğinin kurulmasına öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, hasret ve minnetle anıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Nezihe Muhiddin adına açtığımız korulukta Atamızın işaret ettiği gibi yaz kış yeşil kalan turunç ve limon ağaçları dikerek, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinlerine hediye ediyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 

‘MEZİTLİ AYRICALIĞI OLAN FARKLI BİR YER’

Mezitli’de beklentilerin diğer bölgelere göre daha farklı olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan ise, “Mezitli ayrıcalığı olan farklı bir yer. Bu kadınlarımızın hak ettiği şekilde elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Türk Kadınlar Birliği böyle bir talepte bulunduğu zaman bu alanı önerdim. Aktif Yaş Alma Evi sakinlerimize uygun bir faaliyet olacağını düşündüm.

Göreve geldiğimizden bu yana başlattığımız koruluk yapma çalışmamızda 40. Koruluğumuzu bugün hayata geçiriyoruz. 36’sı jakaranda, 2 zeytinlik ve bir kayısı bahçesinin yanında bugün de Türk Kadınlar Birliği tarafından limon ve turunç koruluğu oluşturuyoruz. İnşallah bu ağaçlar büyüdüğünde, altında oturup birlikte etkinlikler yaparız” diye konuştu.

 

‘TOPLUMSAL PROJELERDE BİRLİKTE YER ALALIM’

Toplumun gelişmesinde örgütlenmenin önemine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Herkese bir yerden dokunmaya ortak bir çalışma etrafında buluşmaya çalışıyoruz. Kimse evinde oturmasın boş durmasın bir sosyal faaliyet içerisinde bulunsun istiyoruz. Engelli, yaşlı, çocuk, kadın erkek hiç fark etmeden herkesin yapabileceği bir faaliyet var diye düşünüyoruz. 40’ın üzerinde kursun yer aldığı çok sayıda tesisimiz var. Onlara katılsınlar istiyoruz. Biraz daha toplumsal projelerde beraber olalım. Biraz daha Türkiye’nin özgürlüğü için kadınların güç birliği içerisinde olmasını istiyoruz. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu karanlık sıkıntılı süreçten kurtulmasının yolunun kadınlardan geçeceğine inanıyorum. 7 tane Kadın Üretici Pazarımız var. Gidin oradaki kadınlarla tanışın yüzlerine bakın. Nasıl bir özgüven içerisinde, cesur dirençli olduklarını görün. Türkiye kadınlarla özgür bağımsız bir ülke olacaktır” ifadelerini kullandı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü