Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 13:10
Advert

Kaçakçılıkla mücadeleye esnaftan afişli destek

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, vergi kayıplarının yanı sıra haksız rekabete de yol açan kaçakçılıkla mücadelede toplum desteğinin de büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, konuyla ilgili Bakanlıkça farkındalık yaratma amacıyla hazırlanan iki bin adet “Alo 136 Gümrük muhafaza İhbar Hattı” afişinin esnafa dağıtılmak üzere ilgili meslek odalarına gönderildiğini söyledi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 12-03-2018 16:08   Güncelleme : 12-03-2018 16:08
Kaçakçılıkla mücadeleye esnaftan afişli destek

 

Kaçakçılığın vergi kayıplarının yanı sıra haksız rekabete yol açarak ülke ekonomisine zarar verdiği gibi toplum sağlığına da önemli oranda tehdit ettiğini belirten Başkan Dinçer, “Bu nedenle kaçakçılıkla mücadele de kolluk birimlerinin inceleme, araştırma, takip ve operasyonları yanında, en önemli unsurlardan biri de ihbar, istihbarat ve bilgi toplanılmasıdır. Bu noktada kaçakçılıkla mücadele eden kurumlara toplum desteği verilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bu anlamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve 7 gün 24 saat ücretsiz aranabilen “Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı” ile ilgili hazırlanan iki bin adet afişin esnafa dağıtılmak üzere ilgili meslek odalarına gönderildiği bilgisini paylaşan Başkan Dinçer, “Genel müdürlükçe hazırlanan ve toplumda farkındalık yaratmayı hedefleyen afişler ilgili meslek odalarımıza gönderilmiştir. Söz konusu afişlerle oluşacak farkındalıkla suçla mücadeleye daha etkin katılımın sağlanmasını arzu etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Talat Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hava, kara, deniz gümrük kapıları ile iç gümrüklerde kaçakçılıkla ilgili verilen mücadelede   2016 yılında 2.632.986.985 TL, 2017 yılında ise 2.536.548.806 Tl tutarında kaçak eşya ele geçirildiği bilgisini aldıklarını  sözlerine ekledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü