Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 05:16
Advert

Kazanlı Sahasına Kavuşuyor

Geçmişte amatör maçların oynandığı, büyük takımların antrenman sahası olarak kullandığı ve uzun yıllar bakımsızlıktan dolayı kaderine terkedilen Kazanlı Futbol Sahası, Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde yeni haliyle Kazanlı’yı özlenen günlerine kavuşturacak.

SPOR
Giriş Tarihi : 26-02-2018 13:35   Güncelleme : 26-02-2018 13:35
Kazanlı Sahasına Kavuşuyor

 

Büyükşehir’den Kazanlı’ya beklenen hizmet

  

Nereden nereye…

 

Mersin’in merkez ilçelerinden Akdeniz’e bağlı Kazanlı Mahallesi’nde amatör futbolun can bulduğu, geçmişte önemli karşılaşmalara ve Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük takımların antrenmanlarına ev sahipliği yapan Kazanlı Futbol Sahası, artık kullanılamaz hale geldiği için uyuşturucu bağımlıların mekanı haline gelmişti. Yıllardır kendisine dokunacak bir sihirli değneğe muhtaç şekilde atıl bir durumda kaderine terkedilen Kazanlı Futbol Sahası, Mahalle Muhtarı Süleyman Serin’in girişimi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı aracılığıyla yeniden hayata dönüyor. Büyükşehir Belediye ekiplerinin bakım-onarım çalışmalarına başladığı futbol sahası, zemin düzeltme işleminin ardından yapılacak çimlendirme çalışmaları ile eski günlerine yeniden kavuşacak. Sahadaki bakım-onarım çalışmalarının ardından, Kazanlı’nın genç yetenekleri spor ile zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmaya devam ederken, Mersin 2’nci amatör kümede mücadele eden Kazanlı İdmanyurdu, bundan böyle maçlarını kendi sahasında oynayabilecek.

 

Geleceğin yıldızları bu sahada yetişecek

 

Kazanlı Mahalle Muhtarı Süleyman Serin, mahalle halkının yıllardır bu sahaya bakım onarım yapılarak yeniden hayata döndürüleceği günü sabırsızlıkla beklediğini ifade eden “Bu saha atıl durumdaydı. Şu anda toprakla düzenleme yapıldı ve sabırsızlıkla çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Sayın başkanımız Burhanettin Kocamaz’a bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederiz. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı yöneticileri de bu talebimizle yakından ilgilendiler, sahamızda çalışmayı yürüten ilgili müdürlüğe ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Sahamızın bakım-onarım çalışması tamamlanmak üzere. Burada bir de soyunma odalarının bulunduğu bir binamız var. Ufak bir bakım yaptık, ama inşallah Büyükşehir Belediyesi bu binamıza da el atarsa çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak için önemli bir işe imza atmış olacağız. Bu saha daha önce kullanılamaz haldeydi. Sadece küçük bir bölümünü antrenman için kullanıyorduk. Her yağmurda göl oluyordu. Şimdi sadece toprak dökülmesine rağmen saha kendini gösterdi ve çalışma tamamlanınca dört dörtlük bir sahaya kavuşacağız. Sahamızda yıllardır Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı ağırladık, büyük takımlarla maçlarımızı burada oynadık. Mersin’de başka saha yokken, Beşiktaş Mersin maçından önce antrenmanlarını bu sahada yapıyordu. Ama uzun yıllardır kullanılamaz haldeydi. Büyükşehir Belediyesi sayesinde geleceğin yıldızlarını artık bu sahada yetiştirmeye devam edeceğiz. Bizlerin taleplerine olumlu yanıtlar veren ve spora, sporcuya desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sadece saha değil, malzeme yardımı da yaptılar. Biz de bir taraftan mevcut takımımızı daha iyi yerlere getirmek için, bir taraftan da yeni yetenekler yetiştirmek için üzerimize düşen görevi yapacağız” diye konuştu.

 

“Hiçbir siyasiden fayda göremedik”

 

Kazanlı İdmanyurdu hocası Selim Aslan ise yıllardır hiçbir siyasi ismin yapamadığı hizmete Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın sayesinde kavuştuklarını belirterek yürütülen çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti. Aslan, “Öncelikle Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a sonsuz teşekkürler deriz. Sahamız önceden lanet bir durumdaydı. Buraya gelen hiçbir siyasi parti, buradan çıkan hiçbir meclis üyesi, hiçbir siyasi isim bu saha için bir faaliyet göstermedi. Kavgayla, dövüşle bu sahayı topluma kazandırabilmek için muhtarımız aracılığıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a seslendik. Sağ olsun o da bu talebimizi karşılıksız bırakmadı. Sahamızın bakım-onarımına şu anda başlandı ve çok güzel bir saha haline gelecek. Sahamız bakımsızlıktan dolayı kullanılamıyordu ve burası artık esrar gibi uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelmişti. Bizler gençlerin uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durması için mücadele ederken, burada futbol altyapısına yetenekli oyuncular yetiştirmek için çalışırken, bizlere böyle anlamlı bir konuda desteğini esirgemeyen Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederiz. Başkanımız bizlere desteğini esirgemedikçe biz de ondan hiçbir zaman desteğimizi esirgemeyeceğiz. Sadece saha değil, toptan kale filesine kadar malzeme desteği de verdiler. O yüzden siyasi olup da Kazanlımızın futbol takımına tek bir destek vermeyenler, Başkan Kocamaz’ı örnek almalı. Futbol sahamızın ardından alandaki boş kalan yere bir de basketbol sahası yaparlarsa Kazanlı’da önemli bir atılım yaşanacaktır” dedi.

 

“Her hafta deplasmanda oynamak zorunda kalıyorduk”

 

Sahalarının kullanılamaz halde olmasından dolayı her hafta başka sahalarda maç yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Kazanlı İdmanyurdu Kaptanı Mahmut Şirin de “Sahamızın eski halinden dolayı kullanamıyorduk. Sayın başkanımıza bu sahayı yeniden bizlere kazandırdığı için teşekkür ederiz. Sahamızı kullanamadığımız için her hafta deplasmanda oynuyorduk ve sahamız olmasına rağmen her hafta dışarıda oynama mecburiyetinden dolayı utanıyorduk. Bu saatten sonra kendi evimizde oynayacak olmak hepimizi gururlandırıyor. Spora ve sporcuya desteklerini esirgemeyen Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Tesisimiz kısa süre sonra faaliyete geçince her şey yoluna girecek ve Kazanlı harika bir tesise kavuşmuş olacak. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuşarak memnuniyetlerini dile getirdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü