Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 00:08

TISİAD 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türkiye Irak Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği’nin (TISİAD) tek liste ile gidilen 3. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Nevaf Kılıç güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi. Genel Kurulda; Derneğin, ‘Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları’ olan ismi ‘Türkiye Irak Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği’ olarak değiştirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-02-2018 08:17   Güncelleme : 26-02-2018 08:17
TISİAD 3.  Olağan Genel Kurulu yapıldı

 

 

 

Türkiye Irak Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği  (TISİAD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.  Divan Başkanlığını MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler’in yaptığı Genel Kurul, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Nobel Oteli’nde gerçekleşen Genel Kurula, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Şahin Özturan, Toros Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Özer, GİŞKAD Onursal Başkanı Cavidan Demirağ, Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, MESİAD Başkan Yardımcısı Abuzer Yavuz, gazeteciler Mirza Turgut ve Abdullah Ayan ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve iş dünyasından isimler katıldı.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, genel kurulun açılış konuşmasında; Türkiye’nin önemli bağımsız iş dünyası örgütü olma yolunda adımlar atan TISİAD’ın başkanı olmaktan duyduğu gururu dile getirerek,  “Kurucuları arasında yer aldığım TISİAD Yönetim Kurulunun başkanlık görevini bana tevdi etmesi ile yeni bir döneme girdik. Bu büyük sorumluluğu yerine getirirken en büyük destekçilerimin sizler olduğunu biliyor, destekleriniz için teşekkür ederim” dedi. Dernek olarak kuruluşundan bu yana tarafsızlık, gönüllülük, şeffaflık ve bağımsızlık ilkelerinden taviz vermediklerini anlatan Başkan Kılıç, bundan sonrada bu ilkelerden taviz vermeden çalışacaklarını dile getirerek, “TISİAD’ın sesini duyurmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

MUTLU BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İş insanlarının sorunlarına sahip çıkarak öneriler getirmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Kılıç, şöyle devam etti:

“TISİAD olarak bölgesel sorunların yanı sıra ekonomide ulusal ve sektörel sorunların çözümü için gayret göstermeye devam edeceğiz. Antalya, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Hatay, Zaho , Duhok, Erbil ve Süleymaniye’de düzenlediğimiz toplantılarda, Bölge ekonomisinin sorunlarını iş insanları ile birlikte tartıştık, çözüm önerileri getirmeye çalıştık. Kendine güvenen mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye için çalışıyoruz. Değerli üyelerimizin desteği ile TISİAD Türkiye’nin kalkınma serüvenine daha fazla katkıda bulunacağına inanıyorum.”

 

TSİAD KISA SÜREDE UZUN MESAFE KATETTİ

TISİAD olarak Türkiye’nin 2023 hedefine yaptığı katkıların sadece ekonomik kalkınma alanlarında değil, demokratikleşme alanında da artmasını istediklerini dile getiren Başkan Kılıç, görevde oldukları 2 yılda yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“3 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 1.Olağan genel kurulumuzda 1.Yönetim Kurulu olarak 3 yıl görev aldık. 26 Arlık 2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2.Olağan genel kurulumuzda 2.Yönetim Kurulu olarak 2 yıl görev aldık. Gerek kurullarımızda görevli arkadaşlarımız, gerekse çalışmalara katkı sunan üyelerimizle birlikte 2 yılı geride bıraktık. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü anlayışla çalışmalarına devam eden yönetim kurulumuz kentimizin, bölgemizin ve Ülkemizin gerek sosyo-ekonomik, gerekse kültürel kalkınmasında elini taşın altına koymaktan hiç bir zaman çekinmemiştir. Derneğimiz, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası (Çukurova SİFED) ve en üst kuruluş olan ülkemiz ekonomisinin 3/1 ne yön veren Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) çatısı altında görev almıştır ve almaya devam edeceğiz. Dünyanın ilk on ekonomisi olma yolunda hızlı ve sağlam adımlarla  ilerleyen Türkiye’nin gücüne güç katmak amacıyla 17 Mayıs 2012 tarihinde kurulan TSİAD kısa sürede uzun mesafe kat etti.

Kardeşlik bağlarımızın yanı sıra en önemli ticaret partnerlerimizden biri olan Irak, daha iyi bir gelecek için şekillendiği son yıllarda aynı zamanda yeniden inşa edilmektedir. Bu süreçte Ülkemizin Irak’a siyasi ve ekonomik katkısı büyük olmuştur. Bu katkı günden güne artarken Irak’ın yeniden inşasında Türk işadamları daha önce adeta harikalar yaratmışlar. Ve Bundan sonrada yaratacaklar.

Ancak tüm Dünya’nın pay almak istediği bu gelişimden payımızı kaybetmemek, aksine arttırmak için avantajlarımızı iyi değerlendirmeli, bağlarımızı güçlendirmeliyiz. İşte TISİAD bu gerçeğin bilinciyle Türkiye ile Irak arasında güçlü bir köprü kurmak çabasındadır. Kuruluş çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak, kurumsallaşma çalışmalarımızı hızlandırdık. Ayrıca ülkemiz, bölgemiz ve genel merkez olarak seçtiğimiz geleceği parlak şehirlerinden Mersin’in sorun ve taleplerine duyarlılık göstererek çözüm üretmek ve elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik.”

  

HİBELERDEN EN AZ FAYDALANAN İL MERSİN

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da bölgede ve dünyada barışın olmasını temenni etti.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan da yaptığı konuşmada; Zeytin Dalı Harekatı operasyonunun Türkiye sınırının ve bölgenin huzuru için önemli olduğuna işaret ederek, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, gazilere de acil şifalar diledi. Özkan, Türkiye’nin artık dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke olduğunu belirterek, “Avrupa ülkelerinin, Türkiye’ye baktıkça uykuları kaçıyor” dedi. Özkan, Mersin’in hibelerden en az faydalanan il olduğuna dikkat çekerek, iş insanlarına “Hibelerden faydalanın” çağrısı yaptı.

 

KADINLAR ADINA DEVRİM!

Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan da yaptığı konuşmada; iş insanlarının kaygılarını dile getirdi.

Gazeteci Abdullah Ayan ise, Irak ile Türkiye ilişkilerinin diğer ülkelerle ilişkisinden daha önemli olduğuna dikkat çekerek, TISİAD’ın üstlendiği misyona işaret etti.

GİŞKAD’ın kurucu ve Onursal Başkanı Cavidan Demirağ da TÜRKONFED’in önderliğinde iş dünyasındaki derneklerin adındaki “iş adamları”nın “iş insanları” olarak değiştiğini anımsatarak, “Bu kadınlar adına devrim” dedi. Irak’ta yaşananların her kesimi üzdüğünü ifade eden Demirağ, “Irak’ta yapacak çok iş var. aradaki siyasi engellerin ve sorunların bir an önce çözülmesi lazım. Irak’ta yaşanan sorunların sona ermesi iş yapan bizler açısından çok önemli. Irak’ta biz kendimizi çok rahat hissediyoruz” diye konuştu. Demirağ, yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

TISİAD Bilim Kurulu Başkanı ve Toros Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Özer ise, Ortadoğu’da yaşanan savaşların nedeninin; dünya enerji kaynaklarının bu bölgede olmasının ve bölgenin dünya düzeni kurmak isteyenlere kafa tutmasından kaynaklandığını söyledi. “Ya kaderimize razı olup bu kan revanın figüranı olacağız. Ya da aklımızı başımıza alıp kendi ülkemizin barışına sahip çıkacağız” diyen Prof. Dr. Özer, dünyanın yaşanmaz haline geldiğine dikkat çekti.

 

TISİAD ÜLKE VE DÜNYA SORUNLARINA DUYARLI

TISİAD Başkanlık görevine yenide seçilen Nevaf Kılıç, tekrar kürsüye çıkarak bir teşekkür konuşması yaptı. Gönüllülük temeline dayanan TISİAD’ın ülke ve dünya sorunlarına duyarlı üyelerinin her birinin camiaya ve topluma karşı hizmet verebilmek için büyük gayret içinde olduklarını anlatan Kılıç, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal, siyasi şartlar içinde maddi ve manevi bütün imkanları ortaya koyarak toplumda önemli ve etkili bir sivil toplum kuruluşu olma durumuna getirilen derneğimiz her ortamda en prestijli şekilde temsil edilmiş ve her zaman takdir görmüştür” dedi. Başkan Kılıç, önümüzdeki 3 yılda yapacakları projeleri ve hedeflerini anlattı.

Genel Kurulda, faaliyet raporu ile mali rapor üyelerin oyları ile kabul edildi. Olağan durumlarda 2 yılda bir yapılan genel kurulun 3 yılda bir yapılması, 15 olan yönetim kurulunun 9’a düşürülmesi kararları alındı.

TISİAD’ın Nevaf Kılıç Başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Erdal Alkan, Erhan Alaca, Hava Arslan, Hikmet Kenan Yozgatlı, Oktay Değirmenci, Reber Haşimoğlu, Recep Metin ve Yasemin Hatice Kurt.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü