Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 07:36

Mersinli Afrinde Şehit düşen askeri için ağlıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan 28 yaşındaki Halil İbrahim Şık’ın acı haberi Mersin’in Anamur ilçesindeki evine ulaştı. Şehidimizin sosyal medya paylaşımları yürek dağlarken, 5 aylık kızını bir kere gördüğü bilgisi duyanları gözyaşına boğdu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-02-2018 08:31   Güncelleme : 02-02-2018 08:31
Mersinli Afrinde Şehit düşen askeri için ağlıyor

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üst bölgesine Kuzey Irak tarafından PKK'lı teröristlerce havan saldırısı düzenlendi. 28 yaşındaki sözleşmeli er Halim İbrahim Şık, hain saldırıda şehit düştü.

 

Halil İbrahim Şık'ın acı haberi akşam saatlerinde Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, askeri yetkililer ve sağlık personelleriyle birlikte Anamur’un İskele mahallesi Şafak Sitesi’ndeki evine giderek, eşi Ece Şık'a acı haberi iletti.

 

Şehit Halil İbrahim Şık’ın evli olduğu ve henüz  5 aylık olan Nevra isimli bir kız çocuğu olduğu belirtildi. Şehit askerin, kızını 40 günlük iken bir defa gördüğü ve yakın zamanda izin alarak görmeye geleceği belirtildi.

 

Öte yandan Halil İbrahım Şık’ın , 2 Kasım 2017'de yağış nedeniyle sisli havadan yararlanarak Türkiye'ye sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 silah arkadaşının da şehit düştüğü ve şehit düşen arkadaşlarının fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştığı kaydedildi. 

 

Şehidin cenazesinin, Cuma namazına müteakiben Anamur Otogar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kalınören Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü