Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:18

Erdemli’nin Mahalleleri Meski’yle Yenileniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesi Kocahasanlı Mahallesinde Kanalizasyon inşaatı tüm hızla devam ediyor.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 20-12-2017 09:48   Güncelleme : 20-12-2017 09:48
Erdemli’nin Mahalleleri Meski’yle Yenileniyor

 

 

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından  Kanalizasyon altyapısı bulunmayan Mersin İli, Erdemli İlçesi, Kocahasanlı Mahallesinde kanalizasyon şebeke hatlarının yapılarak bölgenin atıksuyunun Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınması ile arıtılmış atıksuyun halihazırda kullanılan derin deniz deşarjı ile alıcı ortama taşınması hedeflenmektedir.

 

Erdemli İlçesi Kocahasanlı Mahallesinde yıllardır süregelen kanalizasyon problemini çözmek için çalışmaşlara tüm hızla devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Kanalizasyon hattı bulunmayan mahallede muhtelif çaplarda kanalizasyon, parsel bağlantıları ve kolektör hattı olmak üzere toplam 22 bin 217 metre kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmaları gerçekleştirmektedir.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Erdemli İlçesi Kocahasanlı Mahallesinin altyapı eksikliklerin giderilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında Kocahasanlı mahallesinde altyapı sorunlarının çözüme kavuşacağı belirtilerek, “Mahallede yaşanan altyapı sıkıntılarının giderilmesi için başlattığımız altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Ø 300 milimetre çapında yaklaşık 15 bin 569 metre  ve  Ø 400 milimetre çapında yaklaşık 2 bin 72 metre olmak üzere  HDPE esaslı koruge boru ile şebeke hatlarının, Ø 150milimetre çapında 3 bin 825 metre HDPE esaslı koruge boru ile parsel bağlantılarının yanısıra Ø 500milimetre çapında  HDPE esaslı koruge boru ile kollektör hattının yapılması ile 1 adet paket terfi yapılması sureti ile toplamda 22 bin 217 metre Kanalizasyon şebeke hattı döşenecektir. 2018 Yılı Şubat ayı içersinde tamamlanması öngörülen çalışmaların ardından Kocahasanlı Mahallesine uzun yıllar hizmet edecek bir altyapı vatandaşlarımızın  hizmetine sunulacaktır ” denildi.

 

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü