Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 22:47

Akdeniz Belediyesinde Çözüm Masası Hizmete girdi

Belediyeye gelen vatandaşların karşılanıp ağırlandığı ilk hizmet birimi olan Çözüm Masası, halk ile kurum arasında bir köprü vazifesi görüyor, vatandaşların iş ve işlemlerinin en kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-12-2017 08:29   Güncelleme : 15-12-2017 08:29
Akdeniz Belediyesinde Çözüm Masası Hizmete girdi

 

Akdeniz Belediyesi; gerek çeşitli iş ve işlemleri; gerekse de talep veya şikâyetlerini dile getirmek üzere belediye merkez binasına gelen insanlar için hayata geçirilen Çözüm Masası uygulaması ile insan odaklı hizmet ilkesi ve sosyal belediyecilik anlayışını fiilen hayata geçiriyor. Her gün belediyeye gelen yüzlerce vatandaşın ilk durağı ve güler yüzle karşılandığı yer olan Çözüm Masası’nın uzman personeli, talep ettikleri iş veya işlemleri, talep ya da şikâyetleri için vatandaşı dinliyor, yardımcı olup yol gösteriyor.

Belediyeye gelen vatandaşların karşılanıp ağırlandığı ilk yer olan Çözüm Masası’nın, halkla ilişkilerde uzman ve güler yüzlü personeli, vatandaşları sadece birimlere yönlendirmekle kalmıyor, özellikle yaşlı ve engelli insanların iş ve işlemlerini bizzat takip ederek en kısa sürede sonuçlanmasında da aracı oluyor. Halkın istek, şikâyet ve görüşlerini de değerlendirip ilgili birimlere aktaran Çözüm Masası personeli, sunulan hizmet ve projeleri de aktararak, Akdeniz Belediyesi’nin vatandaşlara daha yakın olmasında büyük katkı sağlıyor.

 

Başkan Pamuk; “İnsan merkezli yönetimin vücut bulmuş hali”


Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde bulunan “Çözüm Masası Birimi” hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, uygulamanın, insan merkezli yerel yönetim ve sosyal belediyecilik ilkesinin vücut bulmuş hali olduğunun altını çizdi. Başkan Pamuk, “Belediyemize gelen vatandaşlarımızın zaman kaybını önleyerek daha kolay ve daha iyi hizmet almalarını sağlamak amacıyla görev yapan Çözüm Masamızın deneyimli ve uzman personeli titizlikle çalışmaktadır. Vatandaşımız ile belediyemiz arasında köprü vazifesi gören Çözüm Masası, belediyemizde hizmet akışını hızlandırmış, gerek vatandaşımızın, gerekse de personelimizin iş yükünü azaltmıştır. Uygulamadaki bu verimliliğin yanı sıra insanlarımızın memnuniyetini görmek, ne kadar doğru bir hizmet verdiğimizi ortaya koymuştur. Merkezine insanı alan yerel belediyecilik anlayışını, Akdeniz ve Mersin’de hâkim kılmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü