Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 13:18
Advert

Akdeniz’de Metruk Yapılarla Kararlı Mücadele!

Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan, halkın can ve mal güvenliği açısından riskler yarattığı için şikâyet konusu olan harabeye dönüşmüş metruk yapıların yıkımına kararlı ve titiz bir şekilde devam ediyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-11-2017 12:45   Güncelleme : 19-11-2017 12:45
Akdeniz’de Metruk Yapılarla Kararlı Mücadele!

 

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, özellikle kent merkezinde yer alan, insanların can ve mal güvenliği açısından tehlikeler yaratan metruk yapıların yıkımına, hazırlanan plan ve program kapsamında hız verdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün yıl içinde yaptığı inceleme ve araştırmalar sonucunda, ilçede 150 civarında metruk bina tespit edildi.

Belediye bünyesinde oluşturulan inceleme komisyonu, bu binaların 707inde inceleme yaparak yıkılması yönünde karar verdi. Bu binaların, özellikle 30 tanesi ile ilgili olarak, büyük riskler yaratması nedeniyle, Belediye Encümeni tarafından acil yıkım kararı alınırken, hukuki süreçleri biten söz konusu binaların yıkımı da gerçekleştirildi.

Son olarak, yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, öncelikle çevre güvenliğini alarak, Yenimahalle 5127 Sokak Numara 6’da bulunan metruk bir binayı, sahibinin talebi ve Encümen Kararı sonrası, iş makineleri yardımıyla kontrollü bir şekilde yıktı. Ekipler, yapının yıkımı sonrasında ortaya çıkan tonlarca moloz ve inşaat atığını da kamyonlarla kent dışına taşıdı.

Başkan Pamuk; “Can ve mal güvenliği için risk yaratan binaların yıkımı sürecek”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk; vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler kapsamında, halkın can ve mal güvenliği açısından tehlikeler yaratan harabe haldeki yapıların yıkımının süreceğini vurguladı. Metruk yapıların, Akdeniz sakinlerinin huzur ve esenliğini bozmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Başkan Pamuk, bu tür metruk yapıların, sosyal riskleri de barındırdığına ve insanları tedirgin ettiğine dikkat çekti.

 

Başkan Muhittin Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak, konuyla ilgili olarak mevcut yasal düzenlemeler ve ilgili yönetmelikler kapsamında hareket ediyoruz. Bu bağlamda, gerek ekiplerimizin sahada sürdürdüğü teknik inceleme ve araştırmaların sonucunda belirlenen yapılar hakkında, gerekse de muhtarlar, mahalle sakinleri veya bina sahibinden gelen talep ve şikâyetleri en kısa sürede inceleyip değerlendiriyoruz. Kentimizin esenliğine, huzuruna ve estetiğine zarar veren, vatandaşlarımızı tedirgin eden bu tür terk edilmiş harabe haldeki metruk binaların yıkımına yönelik mücadelemiz kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edecektir. Vatandaşlarımız, tehlikeler yaratan metruk yapılarla ilgili her türlü talep veya şikâyetlerini, Teknik Hizmet birimlerimize ait (2387954) ve (2387955) numaralı telefonları arayıp ulaştırabilirler” diye konuştu.    

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü