Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 16:31
Advert

Tece-Davultepe Mahalleleri Berdan İçmesuyuna Kavuştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu Mezitli İlçesi’nin Tece ve Davultepe mahalleleri yıllar sonra Berdan içmesuyu ile buluştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2017 09:57   Güncelleme : 07-11-2017 09:57
Tece-Davultepe Mahalleleri Berdan İçmesuyuna Kavuştu

MESKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşık 30 bin nüfusa sahip Mezitli İlçesi’nin Tece ve Davultepe mahallelerinde içmesuyu isale hattı çalışmalarını tamamladı.

Yıllardır Berdan suyunun gelmesini bekleyen Tece ve Davultepe sakinleri MESKİ Genel Müdürlüğü’nün muhtelif çaplarda yürüttüğü 11 bin 550 metrelik içmesuyu isale hattının tamamlanmasıyla Berdan içmesuyuna kavuştu. Yıllar sonra içmesuyuna kavuşan mahalle sakinleri ve muhtarları Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

“Mersin’imize hizmette ‘sınır yok’ ilkesiyle çalışıyoruz”

Mersin genelinde içmesuyu olmayan ve su sorunu olan mahallelerde çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli İlçesi’nin Tece ve Davultepe mahallelerine 3 milyon TL’lik yatırımla, 11 bin 550 metre uzunluğunda içmesuyu isale hattı çalışmasını tamamladıklarını belirtti. Mersin’de su sorunu kalmaması için çalışmaların süreceğini söyleyen Başkan Kocamaz, “Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Mezitli ilçemizde de altyapı ve içmesuyu problemleri çözülene kadar projelerimize devam edeceğiz. Son çalışmamızla Mezitli ilçemizde Tece ve Davultepe mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın içmesuyu sorununu yeni içmesuyu isale hattı çalışmalarını tamamlayarak çözüme kavuşturduk. Hayırlı ve uğurlu olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı içme suyuna ulaşabilmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Allah bu duyguyu herkese yaşatsın”

Mezitli Tece Mahalle Muhtarı Hilmi Kara, içmesularının Dedekavak su kaynağından temin edildiğini belirterek, nüfusların hızla artmasıyla suların yetersiz geldiğini söyledi. Kara, “Yıllardır Berdan içmesuyunun gelmesini bekledik. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın sayesinde suyumuza kavuştuk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarımıza büyük hizmetler veriyor ” dedi.

“Berdan suyuna kavuştuk”

Tece Deniz Mahallesi Muhtarı Aziz Aydoğdu ise Berdan içmesuyunun mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılandığını belirterek, “Berdan içmesuyu ile mahallemize gelen su miktarı ve içmesuyu kalitesi arttı. Mutluğumuzun tarifi olamaz. Bu mutluğu bize yaşattığı için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a minnettarız.” şeklinde konuştu.

“Burhanettin Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır”

Davultepe 75. Yıl Mahalle Muhtarı Yaşar Aytekin ise, “Davultepe’de artezyen kuyusundan içmesuyu içiyorduk. Artık Berdan içmesuyunu içeceğiz. Çok büyük sıkıntılar çektik.  Burhanettin Kocamaz Başkanımız sayesinde bu sıkıntılarımız ortadan kalktı. Artık çeşmelerimizden su akıyor. Başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a ve emeği geçen MESKİ yetkililerine teşekkür ediyorum” diye belirtti.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü