Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 17:15
Advert

Down’lu Gençlerden Sihirli Ürünler

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Mersin Şubesi’nde (ZİÇEV) eğitim alan down sendromlu gençler, 'İşkur Şiş Örücülüğü' projesi kapsamında ürettiği el işleri ürünlerini Down Kafe'de sergiledi. Başkan Tarhan, “Gençler, özenle hazırlanmış birbirinden muhteşem ürünler ortaya çıkarmışlar” dedi.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 20-10-2017 16:49   Güncelleme : 20-10-2017 16:49
Down’lu Gençlerden Sihirli Ürünler

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kısa sürede Mersinlilerin uğrak mekânı haline gelen Down Kafe, birbirinden eğlenceli ve anlamlı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Mersin Şubesi’nde (ZİÇEV) bulunan down sendromlu gençler, ‘İşkur Şiş Örücülüğü’ projesi kapsamında ürettiği el işleri ürünlerini Down Kafe’de mini bir etkinlikle sergiledi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da gençlerin düzenlemiş olduğu sergide onlarla bir araya gelerek sohbet etti. Müzik eşliğinde oyunlar oynayan gençler , Zumba Dansı gösterisi yaparak izleyicilerden büyük alkış aldı. Sergi, 20 Ekim 2017 Cuma günü başlayarak, 22 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. Yetkililer, ürünlerin 21 Ekim Cumartesi günü saat 12:00’dan sonra Aratos Spor Tesisleri’nde sergileneceğini bildirdi. Ürünlerden elde edilen gelir, down sendromlu çocukların eğitimi için kullanılacak.

ÇOK ÖZEL BİR SERGİ OLMUŞ

Down sendromlu gençlere her konuda destek olacağını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “ZİÇEV ile birlikte çeşitli projelere imza atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimize Mezitli halkı fazlasıyla ilgi gösteriyor. Belediye olarak bizde elimizden geldiğince down sendromlu gençlerimize destek oluyoruz. Bugün burada çok özel bir sergi düzenlemişler. Gerçekten de özenle hazırlanmış birbirinden muhteşem ürünler ortaya koymuşlar. Bu ürünlerin satışını arttırmak ve destek olmak amacıyla kendilerine Mezitli’nin neresinde isterlerse oraya stant açabileceklerini söyledik. Çok mutlu oldular. Belediye olarak her türlü desteği sağlayacağız. Gençlerimiz başta olmak üzere ZİÇEV Mersin Şube Başkanı Zekiye Kahveci ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü