Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 23:31
Advert

Mersin Baro Başkanı ; Basın Demokrasinin Olmazsa Olmazıdır

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’ nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-10-2017 16:37   Güncelleme : 20-10-2017 16:37
Mersin Baro Başkanı ; Basın Demokrasinin Olmazsa Olmazıdır

Toplumumuzun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde, yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düştüğünü belirten Baro Başkanı Er, “Basın bir toplumun sesi, gözü ve kulağıdır” dedi.

21 Ekim 1860 tarihinde Agâh Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından, ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval'in yayın hayatına başladığını ve bu tarihin ‘Dünya Gazeteciler Günü’ olarak kutlandığını hatırlatan Er, “Gazetecilik mesleği; mesai kavramı gözetmeksizin 24 saat zor şartlar altında icra edilen, özveri, fedakârlık gerektiren kutsal bir meslektir” dedi.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir millete ihtiyaç duyduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir güç, bir okul, bir rehberdir” sözünü hatırlatan Er, Mustafa Kemal Atatürk’ün basına verdiği büyük önemi dile getirdi.


 “Basın,  demokrasinin olmazsa olmazıdır” diyen Er, “Basının haber alma ve yayma özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak, halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayan basın mensuplarının, etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık ilkesini benimseyerek görevini icra etmesi, gazetecilik mesleğinin saygınlığı için çok önemlidir” dedi 


Mersin Barosu Başkanı Ali Er mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük emekleri olan tüm gazetecilerimizin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyor ve şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.  

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü