Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 11:50

Başkan Pamuk, Muhtarları Ağırladı

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Akdeniz’in muhtarlarıyla buluştu. Muhtarların cefakâr ve vefakâr bir görev yaptığını vurgulayan Başkan Pamuk, “Bizlere evlerinizi, gönüllerinizi ve sofralarını açtınız.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 20-10-2017 10:53   Güncelleme : 20-10-2017 10:53
Başkan Pamuk, Muhtarları Ağırladı

24 yıllık meslek hayatımda muhtar arkadaşlarımızla çok yakın diyalogumuz oldu. Bizleri mahallesinde, köyünde, evinde, sofrasında ağırlayan, bizlere yüreklerini açan muhtarlarımıza çok teşekkür ediyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nünüz kutluyorum” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mersin Tüccarlar Kulübü Lokali’nde düzenlenen etkinliğe, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’ın yanı sıra, mülki idare amirleri, muhtarlar ve eşleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Muhtarlarla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Pamuk, buluşmaya katıldıkları için teşekkür etti. Kimi muhtarlar buluşmaya eş ve çocuklarıyla katılırken, bir ara Başkan Pamuk’un, küçük bir çocukla ilgilenip onunla sohbet etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğin açılışında, kentte önceki gün gerçekleşen bombalı terör saldırısı kınandı, saldırıda yaralanan vatandaşlara şifalar dilendi.

Başkan Pamuk: “Muhtarlarımız her zaman bizlere gönüllerini açtı”

Ardından kürsüye gelen Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, toplantıya katılımları nedeniyle muhtarlara teşekkür etti. “Bu güzel akşamda sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Pamuk; “Muhtarlarla ilgili çok şey söylenebilir. Ama ben klişe sözleri söylemeyeceğim. Ben, yüreğimden hissettiklerimi sizlerle paylaşacağım. 24 yıllık meslek hayatımda, yurdun dört bir köşesinde görev icra ederken muhtarlarımız bizlere evlerini ve gönüllerini açtı. Onların sofrasına oturduk, yemeklerini yedik, çaylarını, ayranlarını içtik. Muhtarlarımızla çok yakın bir diyalogumuz oldu” şeklinde konuştu.

“Muhtarlarımız çok cefakâr ve vefakâr bir görev yapıyor”

Mersin’de, yaklaşık 3 aydır Akdeniz Kaymakamı olarak görev yaptığını kaydeden Başkan Pamuk, mahalleleri ve köyleri ziyaret ettiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Bizlere evlerinizi açıyorsunuz, bizleri misafir ediyorsunuz. Gerçekten o zengin yüreğiniz ve misafirperver yaklaşımınızla bizleri ağırladınız. Yükümüzü sizler çektiniz. Biz de Muhtarlar Günü münasebetiyle sizleri ağırlayalım, misafirimiz olun istedik. Muhtarlarımız ve eşleri, son derece cefakâr, vefakâr bir görev yapıyorlar. Bir köyde, bir mahallede güzel bir iş olduğunda herkes sahiplenir. Ancak olumsuz bir iş olduğunda ne yazık ki iş muhtara kalır. O nedenle sizler aynı zamanda vefa ile cefa ile hizmet veriyorsunuz. Ben bu süreç zarfında, bizleri mahallesinde, evinde, sofrasında misafir eden, yüreklerini bizlere açan sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum. Sizlere ve ailelerinize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmasının ardından Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’a, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü tarafından bir plaket takdim edildi. Kısa konuşma yapan Ünlü, “Böyle bir organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için Sayın Başkanıma çok teşekkür ediyor, ben de Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum” dedi. Toplantı, konuklara ikram edilen yemeğin ardından sona erdi. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü