Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 05:27

Damla Projesi Gönüllüleri Gönüllere Dokundular

Mersin’de, Türkiye genelinden 20 gönüllü üniversite öğrencisinin katılımıyla ‘Damla Projesi’ gönülleri, gönülleri feth ettiler.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 18-10-2017 10:01   Güncelleme : 18-10-2017 10:01
Damla Projesi Gönüllüleri Gönüllere Dokundular


Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Damla Projesi’ kapsamında Mersin’e gelen Türkiye geneli 20
üniversite öğrencisi, kent geneli belirlenen yerlerde ziyaretler gerçekleştirdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve temel hedefi, gençlerin, maddi karşılık beklemeden, başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için, yalnızca içinden gelerek ve doğru
olduğuna inanarak, bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak olan ‘Damla Projesi’ 08 - 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Mersin’de Türkiye geneli üniversite öğrencileri, okul, dezavantajlı aileler, huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Köylerde öğrenciler ile bir araya da gelen damla projesi gönüllüleri, kuş yemliği yapma etkinliği gerçekleştirdiler. mezarlık ve çevre temizliği yaptılar. köy okulu boyadılar. Çocuklarla etkinlikler ve akşamları dezavantajlı ailelerin ziyaretleri gibi gönüllü faaliyetler gerçekleştirdiler.

Mersin’de, proje kapsamında gönüllü öğrenciler merkez Çavak köyünde dezavantajlı bir aileyi ziyaret ederek ailenin zeytinlerini toplamalarına yardım ettiler. Günferi Karagenç İlkokulunu ziyaret eden gönüllü gençler, okulda bulunan öğrencilerle birlikte kaybolan sokak oyunları oynayarak çocuklara balon ve şapka dağıttılar. Mersin Üniversite Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk bölümü hastalarını unutmayan gönüllü
öğrenciler, tedavi gören çocuklara moral verdiler.

Öğrenciler, bir hafta boyunca belirlenen yerleri ziyaret ederek ülkemiz genelinde gönüllü genç sayısını artırarak yardımlaşma, dayanışma ve farkındalık duyguları gelişmiş bir toplum yapısının oluşmasına katkı sağlamaya çalışacaklar.

                                                              

DAMLA PROJESİ GÖNÜLLÜLERİ BİR HAFTA BOYUNCA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİREREK GÖNÜLLERİ FETH ETTİLER

 

Çocuklarla oyun ve yüz boyama Çavak İlkokul ve Ortaokulu’nda palyaço, kuşyemliği, Mersin Üniversitesi Kedi Evi Ziyareti, Mersin Üniversitesi Çocuk Bölümü hastalarına moral ziyareti gerçekleştirdiler.  Pozcu Sahil Temizlik yaptılar.

Arslanköy ilkokulu Arslanköy gölet temizliği ve Köy evlerine ziyaretler gerçekleştirdiler.

Silifke’de Tosmurlu okul ziyaretinde öğrencilerle resim sergisi, duvar boyama,  yüz boyama, balon, şapka dağıtımı etkinliği ile çocukların iyi vakit geçirmelerini sağladılar.

 Silifke Huzurevinde yaşlılarla sohbet ettiler., Kıbrıs Şehitliği , Astım Mağarası, Cehennem ve Cennet obruğu ziyaretlerinde bulundular.

Mersin Şehir Hastanesi, Toroslar Huzurevi ve Engelli GM’de ziyaretleri, Engelli Gm gençleri ile birlikte GM faaliyetlerine katıldılar. Alzheimer Derneği ziyaret ettiler.

 

Son olarak Tarsus Ashab-ı kehf , Danya (as), ulu camii,kırkkaşık bedesteni ziyaretleri gerçekleştirdiler.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü