Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 06:52
Advert

Üniversitemizin 25’nci Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

Üniversitemiz 25’inci eğitim-öğretim yılı açılış töreni geniş bir katılımla gerçekleşti. Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devam etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-10-2017 13:17   Güncelleme : 13-10-2017 13:17
Üniversitemizin 25’nci Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

 

12 Ekim Perşembe günü yapılan törene; Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer ve Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu başta olmak üzere il protokolünün önemli isimleri, Mersin’deki bazı kurum ve kuruluşların yetkilileri, üniversitemiz rektör yardımcıları ile danışmanları, dekan ve müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, aynı zamanda üniversitemiz öğrencisi Mersinli sanatçı Burak Sever’in verdiği konserle renklendi.

Açılış konuşmalarıyla devam eden törende Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer “Üniversitemiz; ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasında, ilerlemesinde, ileri milletler seviyesine ulaşmasında en önemli dayanağımız ve güvencemizdir” dedi.

“Mersin Üniversitesi’nin değerli akademisyen kadrosunun; özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk alan gençler  yetiştirmeye devam edeceğine olan inancım tam” şeklinde konuşan Vali Yardımcısı Yıldızer, üniversite eğitiminin temel amacının öğrencinin bir bütün olarak yetişmesi olduğunu vurguladı.

Üniversitelerin sadece meslek edindirmediğini, bireylere eleştirel bir bakış açısı kazandıran, sorumluluk üstlenerek yaşama müdahale eden kurumlar olduğuna dikkat çeken Yıldızer, öğrencilere insan sevgisini esas almalarını öğütledi. Konuşmasında gençlere seslenen Vali Yardımcısı Yıldızer “Sistematik ve planlı çalışabilen; kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olacağınıza inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise konuşmasında; 1992 yılında kurulan üniversitemizin, günümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri ve yaptığı bilimsel araştırmalarla hem bölgemizde hem de ülkemizde öncü konuma geldiğine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Çamsarı “Seçkin ve güçlü akademisyen kadrosuna sahip olan üniversitemizde, 736’sı öğretim üyesi olmak üzere toplam 1634 öğretim elemanı ve 1529 idari personel görev yapmaktadır. Çiftlikköy Kampüsü, Tece Kampüsü, Yenişehir Kampüsü ile Tarsus, Erdemli, Silifke, Anamur, Mut ve Gülnar ilçe okulları toplamında 20.470’i lisans, 5.200’ü lisans üstü ve 22.326’sı ön lisans olmak üzere yaklaşık 48 bin öğrenci üniversitemizde öğrenim görmektedir” diyerek üniversitemize ilişkin bilgi verdi.

Üniversitemizin; ülke ve bölge ihtiyaçlarına, günümüz bilim ve teknoloji koşullarına göre her geçen yıl yenilenerek ilerlediğini söyleyen Prof. Dr. Çamsarı; son üç yılda önemli akademik gelişmelere, yüksek bütçeli projelere, kurumsal düzeyde yeni çalışmalara imza atıldığını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan çalışmalardan da söz eden Prof. Dr. Çamsarı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimizin, kendilerinden beklenen olgunluk düzeyinde davranacaklarından hiç şüphem yoktur. Aynı şekilde değerli akademik ve idari personelimizin de sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getireceklerine inancım tamdır. Hep birlikte kenetlenerek her zamankinden daha çok çalışıp üniversitemizi daha da yükseklere taşıyabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerimle 2017-2018 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimiz ve personelimize hayırlı olmasını diler, üniversitemiz adına başarı ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ederim.”

Öğrenciler adına konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Hasret Gündüz de şöyle konuştu: “Bizler Kuran-ı Kerim’in ilk emri olan ‘Oku’ ayetine sıkı sıkı sarılarak, sürekli okuyup, düşünce dünyamıza yeni değerler katarak, günümüze ve geleceğe katkı sağlayacak donanıma erişmek için çabalayacağız. Ancak tek düze kitaplara değil; her görüşten, her düşünce dünyasından, her medeniyetten kitapları okuyacak, aklı kullanarak yorumlayacak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bilgileri hayata adapte etmeye çalışacağız. Düşünmekten asla vazgeçmeyecek, sorgusuz sualsiz her şeyi kabul eden değil; her şeyi özümseyip, yorumlayarak aklımıza yatanı kabul eden olacağız. Her gelişmeyi değerlendirerek, fikir üreterek yorumlayacak, elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışacağız. Bizler Mersin Üniversitesi’nin talebeleri olarak, bu doğrultuda çalışacak, tüm arkadaşlarımıza derdimizi anlatıp, üreten, düşünen, katkı sağlayan bir nesil olarak geleceğe yön vermeye davet edeceğiz.”

Bu Çağın Öğreneni, Merak Eden ve Üreten Bireylerdir

Tören programı, Eğitimci Kayhan Karlı’nın ‘açılış dersi’ ile devam etti. Yenilikçi öğrenme kavramı hakkında konuşan Karlı, teknolojinin değiştirdiği yaşamlarımızda eğitimin de değişmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Eğitim alanında son 30 yıldır trend olanın kadim olana tercih edildiğine dikkat çeken Karlı, teknolojinin sebep olduğu bazı gelişmelerin olumsuz sonuçları olduğunun altını çizdi. 

“Bu çağın öğreneni, merak eden ve üreten bireylerdir” diyen Karlı; gençlerin sorulara verdiği cevaplar kadar, bu cevaplara nasıl ulaştıklarının önemli olduğunu vurguladı. Karlı, fikir sahibi olmanın yetmediğine dikkat çekerek gençlere fikirleriyle ilgili eylemlerde bulunmalarını tavsiye etti.

Düzenlenen program, Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından Sanatçı Burak Sever’e ve Eğitimci Kayhan Karlı’ya plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü