Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 00:31

Kültür Merkezi ihale tarihi belli oldu

Mezitli Belediyesi, ilçenin en büyük eksiği olan Kültür Merkezi projesi için hazırlıklara başladı. Yeni Mahalle’de, 8 bin 270 metre karelik inşaat alanına yapılacak olan Kültür Merkezi’nin ihale tarihi belli oldu. Başkan Tarhan, “Halkımızı, kültürel anlamda bir noktada toplama fırsatımız olacak” dedi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 10-10-2017 22:17   Güncelleme : 10-10-2017 22:17
Kültür Merkezi ihale tarihi belli oldu

 

 

Mezitli Belediyesi, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına yenilik kazandırmaya devam ediyor. 2017 yılını proje yılı olarak ilan eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kültür Merkezi’ni hayata geçirmek için kolları sıvadı. Çalışmalarında kararlılıkla ilerleyen Başkan Tarhan, projeye onay vererek, Kültür Merkezi’nin nereye yapılacağı müjdesini de verdi. 8 bin 270 metre karelik inşaat alanında yapılacak Kültür Merkezi, Yeni Mahalle, İsmet İnönü Bulvarı Mezitli Deresi’nin kuzey-doğusunda yapılacak. Mezitli’de çeşitli sosyal, sanatsal ve kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan Kültür Merkezi’nin ihalesi 26 Ekim 2017 tarihinde yapılacak. Projenin yaklaşık 330 iş günü içerisinde tamamlanması planlanıyor. Zemin, bodrum ve normal kat şeklinde, 6 katlı olan Kültür Merkezi, görsel projesi ve teknik özellikleriyle şimdiden büyük beğeni toplamaya başladı.

 

MEZİTLİ’NİN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİNİ GİDERMİŞ OLACAĞIZ

Mezitli’ye her geçen gün değer kattıklarını ifade eden Başkan Tarhan, 26 Ekim 2017 tarihinde ihaleye girecek olan Kültür Merkezi hakkında bilgi verdi. Başkan Tarhan; “2017 yılını proje yılı olarak ilan ettik. İlçemizin birçok bölgesine dev yatırımlar yaparak, Mezitli’ye değer katmaya devam ediyoruz. Taban oturum alanı bin 354 metre kare olan Kültür Merkezimiz de bu projelerimiz arasında yer alıyor. Bu projemizle ilçemizin büyük bir eksikliğini gidermiş olacağız. Projemiz, 8 bin 270 metre karelik alana inşa edilecek. Modern bir yapıya sahip olan Kültür Merkezi’nde; 2 katlı tiyatro, konser, toplantı organizasyonları için 590 koltuk kapasiteli salon, 228 metre karelik sergi salonu ve 250 metre karelik sanatsal atölye odaları mevcut olacak. Ayrıca, fuaye, orkestra, bale, koro çalışma salonları, kafeterya ve açık fuaye alanı yer alacak. Kültür Merkezimizde, 380 kişilik açık hava sineması ve kapalı otopark da bulunacak. Mezitli halkının sosyal aktivitelerini yapabilecekleri, vatandaşlarımızı kültürel anlamda bir alanda toplayabileceğimiz bir kültür merkezimiz olacak. Şimdiden hayır olsun” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü