Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 19:37

Üniversitemizde 3 Yeni Açılış

Üniversitemize değer katan 3 yeni birim için açılış töreni; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve il protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 01-10-2017 14:45   Güncelleme : 01-10-2017 14:45
Üniversitemizde 3 Yeni Açılış

30 Eylül Cumartesi günü, Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Göz Bankası’nın, hasta yoğunluğu nedeniyle ihtiyaç duyulan ikinci özel yataklı servisinin ve Çiftlikköy Kampüsü’nün kuzey kısmında inşa edilen merkezi derslikler binasının açılışı yapıldı.

Düzenlenen törene; İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Elcik, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya ve Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Genel Sekreter Vedat Güngör’ün yanı sıra Mersin Üniversitesi Hastanesi akademik ve idari personeli, dekanlar, daire başkanları ve müdürler katılım sağladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmalarıyla devam etti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan konuşmasında, Mersin’in çok önemli sağlık merkezlerinden biri haline geldiğini söyleyerek Mersin’in ileride ülkemiz için de önemli bir sağlık merkezi olacağına olan inancını ifade etti. Bakan Elvan “Mersin Üniversitesi’nin Akdeniz Kültür Merkezi, Eğitim Fakültesi yeni binası gibi devam eden önemli yatırımları var. Üniversitemizin ihtiyacı neyse, bu ihtiyacı karşılama noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Kalkınma Bakanı olarak bugüne kadar her türlü desteği verdim, vermeye de devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Üniversitelerin niteliğinin ve standartlarının yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Elvan, üniversitelerde lisansüstü eğitimlere ve araştırmalara daha fazla önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Bakan Elvan “Biz üniversitelerin daha nitelikli olması noktasında her türlü imkanı ve her türlü desteği sunmaya hazırız. Yeter ki siz projeler üretin, yeter ki siz bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için gerekli yol haritası oluşturun” dedi.

Törende konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin ilinde eğitimden sağlığa bir çok alanda önemli hizmetlerin çok iyi şekilde icra edildiğini ifade ederek, bu hizmetleri destekleyen ve takip eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür etti. Vali Su konuşmasında “Bugün burada üniversitemiz bünyesinde 3 yeni önemli birimin açılmasında katkıları olan herkese teşekkür eder, açılan birimlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi. 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı yaptığı konuşmada ilimiz sınırlarında ilk kez bir kamu hastanesinde göz ve kornea naklinin ve keratokonus hastaları için de çapraz bağlama tedavisinin yapılacağını müjdeledi. Prof. Dr. Çamsarı konuşmasının devamında “Bu merkeze sahip hastanelerde, kornea nakli belgesine ve becerisine sahip uzmanlarca, hayatını kaybetmiş kişilerden alınan gözün kornea tabakasının işlevini yitirmiş korneaya sahip kişilere nakli yapılabilmektedir. Bu merkezi açmak için Sağlık Bakanlığımızın ortaya koyduğu şartları sağlamak gerekmektedir. Bunu sağlayan hastane yönetimimize ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayça Yılmaz nezdinde tüm hoca ve personelimize teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Çamsarı, açılışı yapılan diğer birim olan ikinci özel yataklı servis hakkında şunları söyledi: “Bu servisimizde 22 özel oda olup her odasında hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın temel ihtiyaçlarını giderip konforlu kalabilecekleri ortam gerçekleştirilmeye çalışıldı. Böylece diğer özel servislerimizle beraber hastanemizdeki özel oda sayımız 35’i buldu.”

Prof. Dr. Çamsarı, açılışı yapılan merkezi dersliklerle ilgili olarak da “Merkezi derslik kavramı ülkemizin mali kaynaklarının efektif kullanımına en güzel örneklerden biridir. Bu binayı en az 3 fakültemiz ortak kullanacak ve her binaya ayrı ayrı derslikler yapmaktansa, iyi bir programlama ile hepsinin hizmetine sunulacak tek bir derslik binası olacaktır. Binamız tamamen bitmiş olup, akıllı tahta gibi teknik araçları montaj aşamasındadır. Bu binamızda 4 adet 140 kişilik amfi, 4 adet 60 kişilik sınıf vardır. 1500 metrekare kapalı alana sahiptir” şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından hastaneyi ve üniversiteyi gezen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rektör Prof. Dr. Çamsarı ile rektörlük makamında ziyaret etti ve üniversitemize ilişkin bilgi aldı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü