Mersin Vatan Gazetesi
HV
18 NİSAN Perşembe 06:39

Akdenizde Kardeşlik İftarı

Mersin Akdeniz Belediyesince Kazanlı Mahallesinde Muharrem ay’ı nedeniyle iftar yemeği düzenlendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-10-2017 14:30   Güncelleme : 01-10-2017 14:30
Akdenizde Kardeşlik İftarı

. 2 bine yakın vatandaşın katılımıyla Kazanlı Taziye Evinde gerçekleştirilen iftara; Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN, Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Fatih Erhan, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Ak Parti Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Özturan, Ak Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Mersin Latin Katolik Klisesi temsilcisi, Aksev Dernek Başkanı Ali Dağtekin, Kilikya Nehir Dernek Başkanı Ahmet Verde Özuğurlu, Bölgenin Kanaat Önderleri ve Alevi dedeleri ile Hocaları Necdet Kurtuluş, Mahmut Kurtuluş, Süleyman Ülger, Süleyman Reyhanoğlu, Mersin ili Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Ünlü, Kazanlı Mahalle Muhtarı Süleyman Serin, mahalle Muhtarları, kent ve bölgenin bir çok tanınmış siması ve oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kuran okunması ve Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz’un duası ile başlayan iftar yemeğinde, misafirlere Kuru Fasulye, Pilav, Tatlı, hoşaf ve Ayran’dan oluşan menü ikram edildi.

Başkan Pamuk, ‘Kerbela, zalimle mazlumun mücadelesinde mazlumun yanında yer almaktır’

 İftar yemeğinde vatandaşlara hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk; Muharrem ay’ının  içinde insanlık tarihinin akışını değiştirecek tarihi olayların yaşandığı, kutsal bir ay olduğunu dile getirerek,    ‘Bu olaylardan bir tanesi de üzerinden yüzlerce yıl geçmesine rağmen acısı unutulmayan , hepimizi hüzne ve üzüntüye boğan , anısına aşureler yapıp dağıtılan Kerbela olayı’ olduğunu söyledi.

‘Kerbelayı anmak , kerbelanın acısını hissetmek , matemini tutmak. şehitlerimiz için gözyaşı dökmek elbette çok önemlidir’ diyerek konuşmasını devam ettiren Belediye Başkanı Pamuk konuşmasında; ‘Ancak bugün Kerbelayı anmanın ötesine geçerek , Kerbelayı anlamanın daha da önemli olduğunu düşünüyorum.Kerbelayı anlamak ondan ayrılık-gayrılık değil birlik ve beraberlik çıkarmaktır.Kerbeladan kin,nefret ve öfke değil,sevgi,hoşgörü devşirmektir. Kerbelayı anlamak Hz.Hüseyin'i anlamak, Hz.Hüseyin gibi yaşamak ,onun gittiği yoldan yürümektir. Kerbelayı anlamak ;hak ile batılın mücadelesinde hakkın; zalimle mazlumun mücadelesinde mazlumun yanında yer almaktır. Kerbelayı anlamak;farklılıklarımızdan ötekileştirme değil, farklılıklarımızı zenginlik olarak görerek, hoşgörüyle yaklaşabilmek, ortak paydamızda buluşabilmektir’ şeklinde konuştu.

   Akdeniz Belediyesi olarak tüm toplumsal kesimleri kucaklayıcı, insan odaklı, vatandaş odaklı bir anlayışla vatandaşlarımıza hizmet ettiklerinin altını çizen Başkan pamuk; ‘ Bu noktada desteklerini esirgemeyen başta Sayın Kalkınma Bakanımız olmak üzere, sayın Valimize, milletvekillerimize ve sivil toplum örgütlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyorum.Yüce Allah bir daha bu sünnete yeni Kerbelalar yaşatmasın. Allah dirliğimizi, birliğimizi bozmasın’ diyerek sözlerini bitirdi.

Vali Ali İhsan Su, ‘Bir olalım, beraber olalım, sevgi içinde olalım’

Muharrem ayının çok özel bir ay olduğunu ve muharrem ayının 10’uncu günü olan bu aşure gününde vatandaşlarla birlikte iftar açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Valisi Ali İhsan Su da yaptığı konuşmada; ‘Muharrem ayı, bizim tarihimizde çok önemli hadiselerin olduğu bir aydır.Aşure günü de çok özel bir gündür.Cenabı hak bizleri bu aşure günü muharrem ayı hürmetine birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.Sevgimizi, saygımızı, muhabbetimizi artırsın.’ Dedi.

Konuşmasında, Yunus Emre’nin; ‘Gelin Tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz ‘ dizelerine de yer veren Vali Su konuşmasını ‘Bir olalım, beraber olalım, sevgi içinde olalım. Allah oruçlarınızı kabul etsin’ diyerek tamamladı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan; ‘Muharrem hepimizin matem ayıdır’

İftar programındaki konuşmasına, ‘Bu ülkede ortak değerlerimiz var, Hazreti Hüseyin hepimizin ortak değeridir’diyerek başlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ‘Kerbela hepimizin kanayan yarasıdır, bizi bir arada tutan bizi yaşatan ortak acıların başında gelmektedir. Hazreti Hüseyin, gözümüzün nuru, gönlümüzün süruru, şehitlerimizin piri olarak değerlerimizin en önemlilerindendir’ dedi.

Kalkınma Bakanı Elvan konuşmasının devamında; ‘Hangi etnik kökenden, hangi inanç grubundan, hangi boydan, hangi soydan olursa olsun Anadolu insanı ehlibeyt sevgisini baş tacı etmiştir, muharrem ayı hepimizin matemidir’diyerek sözlerini sürdüren Bakan Elvan; ‘Bu ehlibeyt sevgisi, Hazreti Hüseyin sevgisi hepimizin sevgisidir.Türkiye olarak Dünyanın her yerinde vicdanın sesi olmaya, hakkın ve haklının, mağdurun ve mazlumun yanında yer almaya devam ediyorsak bunun temelinde ehlibeyt sevgisi vardır.Birbirimizin gönül yollarını açık tutacağız.Türkiyede birlik ve dirlik davasından, istikrar davasından, gelişmeden, kalkınmadan asla taviz vermeyeceğiz.Başta ehlibeyt sevgisi olmak üzere bizi diri tutan değerlerden asla vazgeçmeyeceğiz.Allah oruçlarınızı kabul etsin.Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanımıza bizi bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Kazanlı da hizmetlerin artması ile ilgili memnuniyetini dile getiren vatandaşların, sahilin düzenlenmesi talebini de ilettiği Bakan Elvan vatandaşlara; ‘Akdeniz Belediyesi bu bölgede 48 km yol yaptı, Adanalıoğlunda sahili işgal eden 200 kaçak barakayı yıktı ve sahili temizledi. Kazanlı ve Adanalıoğlunda 12 parkın ve futbol sahasının bakım ve onarımını yaptı, gelen talep doğrultusunda mahallenin 3 okulunda bakım, onarım ve çevre düzenlemesi yapıldı' diyerek bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bakan Elvan, vatandaşlara kısa zamanda da Kazanlı – Adanalıoğlu sahilini tertemiz yapılacağı bilgisini de verdi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü