Mersin Vatan Gazetesi
HV
18 NİSAN Perşembe 22:27

Akdeniz Belediyesi, Hal Camisi Önüne Tenteler Kurdu

Akdeniz Belediyesi, özellikle kalabalık nedeniyle Cuma Namazları’nda cami dışına taşan cemaati güneşten ve yağmurdan korumak için Hal Camisi önüne metrelerce uzunlukta tenteler kurdu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-09-2017 16:58   Güncelleme : 25-09-2017 16:58
Akdeniz Belediyesi, Hal Camisi Önüne Tenteler Kurdu

Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan ibadethanelerin temizliği ve bakımı için mobil bir ekip oluşturan Akdeniz Belediyesi, bu kez de Hal Camisi Yönetimi ve camiye namaz kılmaya gelen vatandaşlardan bu yönde gelen talebi çok kısa süre içinde değerlendirerek, cami önüne açılır-kapanır özelliğe sahip 6 adet yüksek, geniş ve metrelerce uzunluğa sahip tente kurdu.

Caminin hemen önünden geçen cadde üzerine kurulan tenteler sayesinde, özellikle Cuma namazlarında dışarıya taşan cami cemaati, kış aylarında yağmurdan, yaz aylarında da güneşten korunabilecek. Montaj ve kurulumu geçen hafta yapılan tenteler, cami yönetimi ve cemaatin beğeni ve takdirini topladı.

 

Cami cemaatinin yaşadığı bir sıkıntıyı ortadan kaldırmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Kentimiz sakinlerinin yaşamını kolaylaştırmak belediye olarak en büyük görevimizdir. Bu anlamda, belediyemizin sahip olduğu bütün imkânları, vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya daima hazırız. Belediye binası karşısında yer alan Hal Camisi önüne kurduğumuz tenteler sayesinde cami cemaati, ibadetlerini çok daha rahat bir şekilde yerine getirebilecektir. Bu hizmetimizin, camimize ve cemaatimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü