Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 08:04
Advert

Büyükşehir Belediyesi çöpçüleri topladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan kağıt toplayıcılara operasyon düzenledi. Operasyonda kağıt toplama aracına çevrilen çoğu motosiklet ve bisikletlerin çalıntı olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-10-2016 20:04   Güncelleme : 23-10-2016 20:04
Büyükşehir Belediyesi çöpçüleri topladı


Kent genelinde sayıları giderek artan ve trafikte oluşturdukları tehlike nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan kağıt toplayıcılarına Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan özel ekipler tarafından operasyon düzenlendi. Vatandaşların yoğun şikayet ve talepleri dikkate alınarak düzenlenen operasyonlarda Emniyet personeli de görev alırken, özellikle yasa dışı araçlarla tehdit oluşturan toplayıcılara göz açtırılmadı. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün desteği ile kentin farklı noktalarına operasyonlar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 3 haftada toplam 190 motosiklet ve bisiklete müdahalede bulundu.
20’şer Zabıta personeli ile düzenlenen operasyonlarda belediyeye ait kaynak ekipleri motosiklet ve bisikletleri bağlı oldukları kasalardan ayırırken, Emniyet görevlileri de araçların sorgulamasını yaptı. Sorgulamalarda kağıt toplama araçlarının neredeyse tamamının yasa dışı olduğu belirlenirken, çoğunun da çalıntı kaydı olduğu ortaya çıktı. Çekme belgeli hurdaya ayrılmış motosikletlerin yeniden dizayn edilerek kağıt toplama araçlarına çevrildiği belirlenen operasyonlarda, trafik kurallarına uymayan araçlar çekiciler vasıtası ile Emniyet otoparkına götürülürken, çalıntı olduğu belirlenen araçların sürücüleri ise oto hırsızlık ekiplerine sevk edildi.
Öte yandan ehliyetsiz sürücülere trafik polisleri tarafından bin 698 TL para cezası kesilirken, araçlar da trafikten men edildi.
Araçlarla birlikte el konulan kağıt ve benzeri atıklar, geri dönüşüm aktarma istasyonlarına teslim edilirken, vatandaşlar operasyonlar nedeniyle ekiplere teşekkür etti.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü