Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 18:32
Advert

Akdenizde yoğun asfalt mesaisi 5 Mahalle tozdan kurtuldu

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce daha önce köy iken yeni statüyle mahalle haline gelmiş 5 mahallede 8 ton asfalt ve 2.200 metrekare kilittaşı çalışması yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-09-2017 12:00   Güncelleme : 09-09-2017 12:00
Akdenizde yoğun asfalt mesaisi 5 Mahalle tozdan kurtuldu

Üç ayı aşkın bir süredir şehir merkezini oluşturan mahallelerde yoğun bir şekilde asfalt yapım çalışmalarını Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile ortaklaşa sürdüren Akdeniz Belediyesi, kendi asfalt yapım ekipleriyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında da Puğ Karacadağ, Parmakkurdu, Yanpar, Yukarı Burhan ve Hebilli Mahallerinde asfalt ve kilittaşı yapım çalışmaları gerçekleştirdi.

Asfalt yapım çalışmalarını koordinasyon içinde ve programlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk yaptığı açıklamada; ‘Asfalt yapım çalışmalarımızı, Teknik İşler Başkan Yardımcılığı ekibimizle birlikte en çok ihtiyaç olan mahallelerden başlayarak ve mahalle muhtarlarımızdan da görüş alarak planlıyor ve gerçekleştiriyoruz.Merkezin yanı sıra en uzak mahallelerimizde de asfalt ve kilittaşı çalışması yapıyoruz. Fen İşleri ekibimiz vatandaşlarımızın taleplerini de dikkate alarak, titiz bir şekilde çalışıyor. Bu sağlıklı iletişim sonucu ortaya çıkan verimli çalışmadan vatandaşlarımız, muhtarlarımız memnun ve biz de memnunuz.Hizmetlerdeki bu memnuniyet nedeniyle yapılan çalışmaların ödeneğini tahsis eden Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’a ve Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya bir kez daha çok teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

Çalışmaların yıllardır mahallelerinin ihtiyacı olan hizmetler olduğunu dile getiren Parmakkurdu  Mahalle Muhtarı İdris Yılmaz ; ‘Mahallemiz yıllardır belediyeden hizmet alamıyordu ama Akdeniz Belediyesi 8- 9 aydır mahallemizde gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor .Başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Muhittin Pamuk olmak üzere Başkan Yardımcılarına, Müdürlere ve tüm personele mahallem adına teşekkür ediyorum’ diyerek duygularını ifade etti. Yukarı Burhan Mahalle Muhtarı Salim Serin de yaptığı konuşmada; ‘ Mahallemizde çok güzel asfalt ve kilittaşı çalışması yapıldı.Üç dönemdir Muhtarım ama geçen iki dönemde bu dönemdeki hizmet kadar hizmet almadık.Mahallemize yapılan çalışmalar için Akdeniz Belediyemize teşekkür ediyor ve devam etmesini istiyoruz’ dedi.

Puğ Karacadağ ve Hebilli muhtar azaları da mahallelerine yapılan hizmetleri değerlendirerek; ‘Bu hizmetler uzun zamandır beklediğimiz ancak gerçekleşmeyen hizmetlerdi hem asfalt çalışmaları hem de bahçe yolları düzenlemeleri için Akdeniz Belediyesine teşekkür ederiz’ dediler.

 

 Akdeniz Belediyesinden asfalt çalışmaları ile ilgili verilen bilgide, asfalt yapım ve yol düzenleme çalışmalarının Esenli Mahallesi ile devam ettiği belirtildi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü