Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 22:50

Akdeniz’de Yaşlılara Bakım Hizmeti 200 Ev’e Ulaştı

Kadın ve Aile Müdürlüğü 16 Personel ve 2 araç ile yaşlılara evde bakım hizmeti sürekli ihtiyaç duyduğu tespit edilen 45 eve periyodik olarak veriliyor.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 06-09-2017 15:50   Güncelleme : 06-09-2017 15:50
Akdeniz’de Yaşlılara Bakım Hizmeti 200 Ev’e Ulaştı

Akdeniz Belediyesinin, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle kişisel bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım hizmeti kapsamı genişleyerek devam ediyor. Sosyal belediyecilik alanında oldukça başarılı projelere imza atan Akdeniz Belediyesi 30 mahallede 200 vatandaşa ulaşarak, yaşlı ve engelli evde bakım hizmeti verdi.

Yaşlılara evde bakım hizmeti Kadın ve Aile Müdürlüğüne yapılan müracaatlar ve müdürlüğün mahallelerde muhtarların da yardımını alarak başlattığı kapsamlı araştırma ile başlıyor. İlçe sınırları içinde ikamet eden ve gerçekten bu hizmete ihtiyacı olan 65 yaş üstü  yaşlılar tespit edildikten sonra ekiplerce, ikamet adresi ziyaret edilerek vatandaşların ihtiyaç duyduğu  hizmetler tespit ediliyor. Yapılan tespit sırasında Kadın ve Aile Müdürlüğü görevlileri; yaşlı vatandaşa rehberlik ve danışmanlık hizmeti de vererek, bakacak kimsesi olup olmadığı, Huzurevine yerleşip yerleşmek istemediği, yaşlı ya da engelli maaşı alıp almadığı gibi sorular yönelterek alınan yanıtlar doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla bağlantı kuruyor ve yaşlı vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyor.

      ‘Yaşlı ve Engelli hizmetimizle vatandaşlarımıza Ailesi kadar yakın olmaya çalışıyoruz’

Biz yardıma ihtiyaç duyan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ailesiyiz diyen Belediye Başkanı Muhittin Pamuk yaptığı açıklamada; ‘ Belediyemiz Kadın ve Aile Müdürlüğü çalışanları, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evlerinin temizliği ve kişisel bakımlarını yapmalarının yanı sıra hastanede muayene olmaları için yardımcı oluyorlar. Hastanede muayene olacak olan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı araç ile evlerinden alıp hastaneye götüren ve burada muayeneleri bitene kadar yanlarından ayrılmayan ekiplerimiz, bütün işlemler tamamlandıktan sonra da evlerine geri bırakıyor. Şu ana kadar ilçemizde 200 eve ulaşan yaşlı bakım hizmeti projemizi 500 eve ulaştırmayı hedefliyoruz’ dedi.

 

Akdeniz Belediyesinden verilen bilgide; ‘Yapılan yaşlı bakım hizmeti çalışmaları sırasında ilçemizin çeşitli mahallelerinde yaşayan ve evleri afetten zarar görmüş 15 vatandaşımız tespit edilmiş ve evlerinin çatıları onarılmış, boya badana çalışması yapılmıştır. Proje kapsamında yapılan çalışmalarda temizlik, kişisel bakımın dışında gıda, eşya ve maddi yardım talebinde bulunan 52 vatandaş da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönlendirilerek yardımcı olunması sağlanmıştır’ denildi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü