Mersin Vatan Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 02:49

Çamak; Tarım ilaçları zehir saçıyor

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, tarım ürünlerinde zirai ilaç kalıntısı sorununun ulusal bir sorun haline geldiğini, çiftçinin bin bir emekle ürettiği ürünlerin ilaç kalıntısı nedeniyle ihraç edilemediğini belirterek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı ivedi çözüm üretmeye çağırdı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-10-2016 19:58   Güncelleme : 23-10-2016 19:58
Çamak; Tarım ilaçları zehir saçıyor


İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu, ülkeye ithal edilen tarım ürünleri arasında, Türk fındığı ve meyvelerini “en tehlikeliler” listesine aldı. Konfederasyon Türk fındığını ‘en tehlikeli ürün’ olarak dünyaya duyurdu.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Türk çiftçi ve ihracatçısını yakından ilgilendiren bu gelişmeyi TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi. 

İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu’nun, söz konusu kararın gerekçesi olarak ‘fındıkta tespit edilen ve kanserojen madde olan aflatoksinin sınır limitini aşmasını’ gösterdiğini kaydeden Çamak, “Geçtiğimiz hafta Mersin özelinde dikkat çektiğimiz, limon ve tatlı meyvelerde zirai ilaç kullanımı ve ilaç kalıntısı sorunu görülüyor ki ulusal bir sorun haline gelmiştir. Çiftçimiz bin bir emekle üretim yapmakta ancak zirai ilaç kullanımında bilinçsiz olduğu için ürettiği ürünü ihracata yönlendirememektedir. Bu araştırmalardan sonra üreticilerimizi, ihracatımızı ve elbette ülke ekonomimizi etkileyecek bu sorunu çözmek için ivedi önlemlerin alınması şart olmuştur.  Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı acilen göreve çağırıyorum” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü