Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 09:18
Advert

Şehit Annesi Çiğa Toros Üniversitesi'ni Kazandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçen yıl şehit olan Mersinli Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın annesi, Toros Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüne bağlı Aşçılık Programını kazandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-08-2017 14:13   Güncelleme : 18-08-2017 14:13
Şehit Annesi Çiğa Toros Üniversitesi'ni Kazandı

 Kayıt olmak için Toros Üniversitesine giden Ayla Çiğa'ya, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da eşlik etti. Çiğa'nın kayıt işlemleri,Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir tarafından gerçekleştirildi.

Ayla Çiğa, yaptığı açıklamada, "Oğlum 'Anne sen üniversite okusana' derdi. 'Bu yaştan sonra ne işim var oğlum' diyordum. Fakat canımı, yiğidimi kaybettikten sonra o sözü aklıma geldi." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine üniversite okumaya karar verdiğini belirten Çiğa, oğlunun isteğini yerine getirdiği için mutlu olduğunu kaydetti.

ÖZDEMİR: “OKUMANIN YAŞI YOKTUR”

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Yüksel Özdemir, Ayla Hanımla tercih döneminden öncede görüştüğünü ve kendisinin çok istekli olduğunu belirterek, “Biz her zaman istekli öğrencilerin aramızda olmasını arzu ediyoruz, Ayla Hanımın da bu isteği bizim için çok önemli. Okumanın yaşı yoktur bu bir örnek, aynı yaşlarda birçok öğrencimiz var ve çok daha başarılı ve azimliler. Ayla Hanımın da başarılı olacağına inanıyorum. Göreceksiniz 2 yıl sonra güzel bir mezuniyet töreni ile diplomasını da almış olacak ve kendi işini kuracak” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’da Çiğa'nın azim ve başarısının takdire şayan olduğunu, bir annenin kaybettiği evladının isteğini gerçekleştirmek için çıktığı yolda yılmadan çalışmasının herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü