Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 01:43
Advert

Fındıkpınarı yaylasında klasik müzik sesleri yankılandı

Mezitli Belediyesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile Fındıkpınarı sakinlerini bir araya getirdi. Klasik batı müziğinin önemli eserlerinin yanı sıra, sevilen halk türkülerinin de seslendirildiği Yaz Konseri’nde, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da sahneye çıkarak tango yaptı. Konserin finalinde söylenen 10. Yıl Marşı ile coşku doruğa çıktı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-08-2017 09:51   Güncelleme : 14-08-2017 09:51
Fındıkpınarı yaylasında klasik müzik sesleri yankılandı

Mezitli Belediyesi, Fındıkpınarı sakinleri ile Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Sanatçılarını bir araya getirdi. Mezitli Belediyesi, MDOB ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında, Şef Anıl Aydın yönetiminde gerçekleştirilen Yaz Konseri’nde kültürler buluşması yaşandı.

Kırsal alanda yaşayan vatandaşların farklı kültürlerle buluşması amacıyla Fındıkpınarı Mahallesi’nde vatandaşlar ve MDOB sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel eserlere eşlik ederken bazı vatandaşlar danslara da katıldı. Bir çocuğunda Şef Anıl Aydın’dan orkestra çubuğunu alarak orkestrayı yönettiği etkinlikte gecenin sürprizi ise Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’dan geldi. MDOB’un tecrübeli dans sanatçısı ile sahneye çıkan Başkan Tarhan ‘Tango’ yaptı. Büyük alkış alan dans sonrası devam eden konserde, konuklar müziğin farklı türleri ile tanışma şansı yakaladı. Yüzlerce sanatseverin katıldığı etkinliğin sonunda İzmir Marşı’nı ve 10. Yıl Marşı’nı seslendiren sanatçıları tüm seyirciler ayakta alkışlayarak eşlik etti.


KÜLTÜR, SANAT VE SPORA ÖNEM VERİYORUZ

MDOB il koordinatörü Özcan Güven, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve ilçe örgütlerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, "Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızı sanat ve sanatçıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye olarak kültür, sanat ve spor faaliyetlerine son derece önem veriyoruz. Mersin Devlet Opera Balesi ile sadece bu yıl üçüncü kez bir araya geldik. Mersin'in çok gözde bir opera ve balesi var. Sanatı halkın ayağına götürmek adına her türlü etkinliği düzenliyorlar. Her zaman bize destek veriyorlar. Bugünde çok önemli bir etkinlikte yanımızda oldular. Özellikle kırsal bölgelerimizde daha önce sanatsal etkinliklerle tanışmamış vatandaşlarımız ve çocuklarımıza yönelik sanatsal faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. İleriki günlerde belediyemizin desteğiyle kırsal alanlarda yaşayan tüm herkesi Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçılarımızla buluşturacağız” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü