Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 08:36

Çugider'de Yeni Üyeler ile kaynaşma yapıldı

Kısa adı ÇUGİDER olan Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği, Dernek binasında eski üyeler ve yeni üyelerle bir araya gelerek, tanışma toplantısı yaptı.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 03-08-2017 17:27   Güncelleme : 03-08-2017 17:27
Çugider'de Yeni Üyeler ile kaynaşma yapıldı

 

ÇUGİDER Başkanı Mazlum Balkan, Başkan Yardımcısı Mesut Geylani, Yönetim Üyeleri Sibel Gelbul, Şehmuz Kayar, Vedat Kaya, Genel Sekreter Neslihan Baysal’ında yer aldığı tanışma toplantısında, Mersin’in ekonomik sorunları ve çözümleri ele alındı.

PROJELER VE TİCARİ İMKANLAR

ÇUGİDER Başkanı Balkan, “Asıl amacımız yeni üyelerle, eski üyeleri bir araya getirip, kaynaştırmak, eski üyelerin yeni üyeleri yakından tanıması, çugider' i daha iyi tanıtmak amacı ile böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Derneğimize yeni ve taze kanlar her zaman geliyor ve bu bizi daha da güçlü kılıyor. Genç girişimcileri bir araya toplayarak, bunların Mersin’de daha iyi projeler, ticari imkanlar sosyal etkinlikler sunmak adına böyle bir girişimde bulunduk. İleri ki süreçlerde yeni üyelerimiz, yeni kanlarımız tabii ki devam edecek. Asıl önemli olan yeni üye değil. Gerçekten girişimci olan ve kendini Mersin’de ispatlayacak projelere imza atan üyelere ihtiyacımız var. ÇUGİDER, gerek Çukurova SİFED, gerek TÜRKONFED bağlı olduğu için gerek bölgesi ile gerek Türkiye’de ülkemize faydalı olabilecek her projede, her ticari faaliyette olacak ve olmaya devam edecektir. Bu vesile ile bize yeni katılan üyelere hayırlı olsun diyor, bizlerle beraber yeni amaçlar, yeni hedefler doğrultusunda çalışmalarına devam etmelerini önemle rica ediyorum” dedi. 

“BAKANIMIZ ARKADAMIZDA OLDUĞU MÜDDETÇE, EKONOMİYİ KALKINDIRACAK HER PROJEDE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ" sayın bakanımızın Mersin’i hakettiği noktaya getirmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Mazlum Balkan, “ÇUGİDER’in kurulmasının asıl amacı, Mersin’de ekonomi ve diğer alanlarda imkanlar çok fazla. Gerek limanı,  gerekse narenciyesi ve tarımı ile çok etkin bir il. Ne yazık ki büyüyen firmalar, daha büyümek, devleşmek için her nedense yatırımlarını batıya götürüyorlar. Aslında biz bunu önlemeye çalışıyoruz. Biz kendi içimizde bunları tartışıyor ve değerlendiriyoruz. 

Yeterli imkanlara sahip miyiz? Evet sahibiz. Ama değerlendiremiyoruz. Niye değerlendiremiyoruz diye düşündüğümüzde, kurum ve kuruluşların akla gelmeyen katı kuralları bazen bizlerin Mersin’e geleceğinden dolayı bakış açısı, Mersin’den beklentilerimiz bizi maalesef durduruyor. Tabii ki biz bunları yaşayacağız, fakat pes etmeyeceğiz. Çünkü bizim Bakanımız var. Bakanımız Lütfi Elvan arkamızda olduğu müddetçe Mersin’de ekonomiyi kalkındıracak her projede Mersin için, bölge için var olacağız” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü