Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 06:50

Akdeniz Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin evlerini yeniledi

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe sınırları içerisinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini yenileyerek tadilatlarını gerçekleştirdi.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 02-08-2017 13:39   Güncelleme : 02-08-2017 13:39
Akdeniz Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin evlerini yeniledi

İlçe sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin, kış aylarında şiddetli rüzgar  ve yağmur nedeniyle hasarı artan ve adeta çökme noktasına gelen evlerinin çatısını ve duvarlarını onararak yeni bir görünüme kavuşturdu. İhtiyaç sahipleri, Akdeniz Belediyesine müracaat ederek aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören ve göçme noktasına gelen evlerinin onarımı için yardım istedi. iki odalı evlerde ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren ailelerin müracaatı sonrası, Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından evde inceleme yapıldı. İnceleme sonrası  ailenin ihtiyaç sahibi olduğu ve hasar gördüğü tespit edilen evlerin onarılmasına karar verildi. Fen işleri ekiplerinin yaptığı çalışmayla, hasar gören ailelerin evlerin çatısını,merdivenlerini ve duvarları onarılarak yeni bir görünüme kavuşturuldu.

 

'Belediyeden Allah razı olsun'

Akdeniz Belediyesi sayesinde evlerinin yeniden onarıldığını söyleyen ihtiyaç sahibi aileler, "Akdeniz Belediyesi sağ olsun imdadımıza yetişti ve yardımımıza koştu. Belediye yetkilileri önce evimize gelip gerekli hasar tespitini yaptı. Daha sonra vakit kaybetmeden çalışmalara başladılar. Kısa süre içinde evimiz eski haline kavuştu. Emeği gecen herkesten Allah razı olsun” dediler.

 

 

'İhtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanındayız'

İmkanlar ölçüsünde Akdeniz ilçesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “İhtiyaç sahibi ailelerin taleplerini ve isteklerini kendi imkanlarımız doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyoruz. İlçemiz sınırlarımız içinde ihtiyaç sahibi tüm ailelerimize yönelik çalışma yapan ekiplerimiz, zarar gören evlerinde tadilat, bakım, onarım ve temizlik çalışması yapıyorlar. Bu bağlamda ilçemizde ikamet eden  ailelerin evlerinde bakım ve onarım ekiplerimiz tarafından yapıldı " diye konuştu.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü