Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 07:17

Meski Çeşmeli Mahallesinin içmesuyu şebekesini yeniliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesi’nin içmesuyu şebekesini yenileniyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-08-2017 11:12   Güncelleme : 01-08-2017 11:12
Meski Çeşmeli Mahallesinin içmesuyu şebekesini yeniliyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz; Çeşmeli Mahallesi merkezinde mevcut içmesuyu şebekesinin eski olması nedeniyle yaşanan içmesuyu sorununun, döşenecek yeni içmesuyu şebeke hattı ile çözüleceğini, mahalle sakinlerinin kesintisiz ve sağlıklı içmesuyuna kavuşacağını kaydetti.

 

Çeşmeli Mahallesi merkezindeki içmesuyu şebekesinin değişmesiyle ilçe adına önemli bir yatırımın gerçekleşmesinin yanında, mahallenin önemli bir sorununun da çözüme kavuşacağını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Çeşmeli mahalle merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın içmesuyu sorununu çözecek çalışmalar kapsamında, muhtelif çaplarda yaklaşık 21 bin metre yeni içmesuyu şebeke hattı döşenecek ve abone bağlantıları gerçekleştirilecek. İçmesuyu şebeke döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahallemiz uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceği içmesuyu şebekesine kavuşacak. İçmesuyu şebekelerinin yenilenmesi ile birlikte içmesuyunda yaşanan kayıp ve kaçaklar da büyük oranda sona erecek, arızalar nedeniyle yaşadığımız kesintiler de son bulacak” şeklinde konuştu.

 

Başkan Kocamaz, tüm ilçelerde olduğu gibi Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesi merkezinde yürütülen içmesuyu şebeke hattının yenilenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahallenin diğer bölgelerindeki içmesuyu şebeke hatlarının yenileme çalışmalarının da belirli bir program doğrultusunda yapılacağını belirtti. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü