Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 22:11

15 Temmuz'da Milletimiz Milli İradesine Kahramanca Sahip Çıkmıştır

​Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin Şube Başkanı İbrahim ÖZDOĞRU, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen kanlı darbe kalkışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-07-2017 09:58   Güncelleme : 14-07-2017 09:58
15 Temmuz'da Milletimiz Milli İradesine Kahramanca Sahip Çıkmıştır

Kimlik olarak dini bir yapılanma gibi gözüken, eğitime el atarak bu alandaki ihtiyacı suiistimal eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), asker, yargı ve sivil yapılanması ile sinsice sızdığı yapılar içinde organizmalarını harekete geçirmiş, kanlı ve bir o kadar da alçakça yöntemlerle milletin iradesini hiçe sayarak zorbaca iktidarı ele geçirmeye çalışmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde tanka, tüfeğe göğüs geren büyük milletimiz alçaklara yurdu bırakmamış, gereken cevabı kanları ve canları ile vermişlerdir.

"YAPILAN ALÇAKLIKLARI ASLA UNUTMAMALIYIZ"

Ülkemiz Türkiye’nin bölgesinde bağımsız politikalar yürütmesi, yeniden Büyük Türkiye hedefi koyması özellikle dış mihraklar ve onların ülkemiz içindeki azınlık piyonları tarafından kesilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda alçak darbe kalkışması esnasında ve sonrasında yapılan açıklamalara baktığımızda yarım ağızla darbe kınanmış, yurtdışına kaçan fetöcüler iade edilmemiş, başta PKK olmak üzere Türkiye karşıtı propaganda yapan terör örgütleri bu devletlerce desteklenmiştir. Başta halkımız olmak üzere hükümetimiz de bu alçakça tavırları görmüş, gerekli tepkiyi her platformda göstermiştir.

"TÜRKİYE BÜYÜK ÜLKEDİR, ASLA BU OYUNLARA YENİK DÜŞMEYECEKTİR"

Şunu özellikle belirtmek isteriz, Türkiye büyük ülkedir, asla bu oyunlara yenik düşmeyecektir. 15 Temmuz alçak darbe girişmesinin olduğu gün ve sonraki süreçlerde halkımız bu büyüklüğünü bir kere daha göstermiştir. 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası süper güç diye tanımlanan ABD’de bile milyonlarca insan işsiz kalmış, ABD borsasında kayıp 1.4 milyar doları bulmuştu. ABD’den kaçan turist sayısı 5 milyonu bulmuştur. ABD ekonomisi adeta felç geçirmişti. ABD’de bile hal böyle iken, necip milletimiz 15 Temmuz’da göstermiş olduğu cansiperane milli mücadelesini ekonomi alanında da gösterdi. Moody’s gibi çıkarcı, tekelci kredi derecelendirme kuruluşunun 15 Temmuz sonrası ekonomimize zarar vermek adına yaptığı çıkışlar bile ters tepti. Hükümetimizin de atmış olduğu yerinde adımlar ve kararlar ile çok şükür ekonomik anlamda da sağlam bir duruş sergiledik. Bugün hamdolsun ülkemiz yüzde 5 büyüme sağladı. Lokomotif sektörlerimiz büyüme de önemli adımlar attı.

Biz inanıyoruz ki, milletimizdeki bu azim ve gayret olduğu sürece, vatan sevdalı yöneticilerimiz olduğu sürece Allah’ın izni ile ülkemizin sırtı asla yere gelmeyecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü’nde aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, bıraktıkları mirası ülkü edinerek daha büyük ve güçlü Türkiye için iş dünyasının temsilcileri olarak azim ve gayret ile çabalayacağımızı belirtmek istiyoruz. Mekanları Cennet olsun.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü